Prípojka indukčnej dosky a vypínač č. 6

Profilova fotka
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o 2 rady. 1. Trčí mi zo steny kábel na indukčnú dosku (obrázok 1 ). Chcel by som sa opýtať či je potrebné nejak pripraviť prípojku pred tým ako do kuchyne dám linku alebo je potrebné niečo pripraviť. 2. Bolo mi povedané že na obrázok 2 mám pripojiť vypínač č. 6. Z otvoru ide 6 káblov a ja neviem kde mám pripojiť nulák a uzemnenie. Vedľa nie je žiadna ďalšia zásuvka. Vedeli by ste mi poradiť ako to pripojiť? Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Jedna otazka, preco to nespravi elektrikar? Uz si niekedy zapajal, trebars zasuvku ci vypinac?
Odpovedať
@jozo_macejko To je, ako keby som ti odfotil moje nohy, že hádaj, aké číslo topánok mám. Vieme my, čo sú to za káble? Odkiaľ idú a kam vedú? Ktorý je pod napätím? Ak to nevieš ty, tak zavolaj elektrikára, nech ti to zapojí, lebo zjavne je to pre teba španielska dedina. A ak dobre pozerám, tak na prvom obrázku trčia zo steny 2 káble. A keď sa ťa opýtam, či máš indukčnú dosku na 230 alebo 400 V, vieš odpovedať?
Odpovedať
Kedže sú teraz "in" konšpirácie, tak vo vašom prípade si zakonšpirujem, že elektriku robil murár a na obrázku č.1 vidíme 2 káble, ktoré majú možno slúžiť na pripojenie indukčného panelu a na pripojenie el.rúry (podľa foto nevieme, či je to kábel s 3, alebo s 5 vodičmi a teda, či to bude indukcia zapojená na 1, alebo viac fáz) a na obrázku č.2 vidíme (pravdepodobne) jeden nevhodne zvolený kábel určený na zapojenie vypínača č.6 a druhý kábel, ktorý pokračuje do svietidla. Kedže však pri elektrike ide "len" o život (pravdepodobne váš), tak to dajte vo vlastnom záujme zapojiť niekomu, kto si to vie premerať a zapojiť tak, aby to bolo nielen funkčné, ale aj bezpečné.
Odpovedať
Profilova fotka
Takto, na obrázku č. 1 je 5 žilový kábel kde je privedený prúd, druhý kábel je 3-žilový ktorý privádza prúd do zásuvky priamo nad týmto otvorom. Pripojenie na indukciu je na 230 V. čo sa týka vypínača, je tam jeden trojžilový kábel ktorý ide od svetla a druhý kábel je prívod elektriny.
Odpovedať
Jednoducha schema na vypinac c.6
Odpovedať
Takze by bolo dobre vediet, ci ta tvoja sestka vypinac je prva alebo posledna v serii zapojenia
Odpovedať
@jozo_macejko daj si to zapojit elektrikarovi, najlepsie tomu co ti tahal kable (ak to nebol murar) a vie ako to ma byt zapoje... Vypinac c.6 (tzv. chodbovy) sa pouziva v kombinacii s dalsim vypinacom c.6 alebo aj c.7 ak je ich viac... Tie mas uz zapojene? Co sa tyka obr.1, bezne sa taha 3zil kabel ku rure a 5zil ku varnej doske (indukcii). Ak ma ten 3zil kabel napajat nejaku zasuvku vyssie, ktoru spominas, tak neviem preco vychadza z tejto krabice....? Pre ruru samostatnu zasuvku 230V. Indukcia sa zvacsa zapaja priamo na nejaku svorkovnicu v krabici.
Odpovedať
@palo231 asi bolo planovane, ze na tu svorkovnicu, ktoru by bolo dobre tam dat, bude pripojeny aj ten trojzilovy z tej zasuvky vyssie
Odpovedať
@peter2728 to by znamenalo ze aj ta zasuvka 230V bude napojena z toho 5 ziloveho kabla a rovnakeho istica.... Fungovat to bude a mozno to tak aj niektori elektrikari robia, 1 alebo 2 fazy pre indukciu a tretia faza pre ruru... Mne sa to az tak nepaci. Ja to nam riesene samostatnym 3f isticom pre indukciu a samostatnym 1f isticom pre ruru.
Odpovedať
@palo231 tak vidis, ze tu neni nieco s kostolnym poriadkom 🙂
Odpovedať
tak, a nezabudni ,ze indukcia znici 10a vypinac
Odpovedať
@jozo_macejko pýtaj sa tam kto to robil...
Odpovedať
Článok sa načítava...
trba zistit ktorý kabel kam ide takto je to kuk von oknom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?