Prečo je vývod vody teplejší ako prívod?

Máme podlahové kúrenie na 3 poschodiach. V každom z rozdeľovačov je doložené čerpadlo so spätnou klapkou je namontované na spiatočku a problém je v tom že sa čerpadlo zahrieva tzn. Vývod je teplejší ako prívod a podlaha je studena. Rozmýšľam to celé dať preč a vymeniť to za zmiešavaciu súpravu. Ma niekto skúsenosť s takýmto problémom.
Odpovedať
1
2
@jana85946 podlahu máš studenú vtedy ak sa ohrieva podlaha vyšším výkonom ako je okamžitá strata- miestnosť sa prekúri vypne kúrenie a podlaha vychladne skôr ako vzduch v miestnosti , následne trvá pokiaľ sa nahreje podlaha a teplota vzduchu bude veľmi kolísať, každé podlažie regulovať zvlášť použiť tak 3 čerpadlá aby sa dala meniť teplota vody len pre jedno podlažie, lebo každé má inú stratu, stredné je ohrievané najviac pri rovnakej teplote vody
Odpovedať
@jana85946 vyhod do prdele tie 3 blbe cerpadla z rozdelovacov. Ku kotlu namontuj anuloid Za anuloid na privod nahod grundfoss alpha 2 ku a mas to vyriesene,tento system mohol spravit len analfabet. Ak to chces vysperkovat tak na poschodia osad termostaty a do rozdelovacov elektroventili a pekne si nastavis teploty na prislusnych poschodiach. Kotol konstantnou teplotou na 35C a vystarane
Odpovedať
@gkrivanek Pomohlo by to keď máme rozdeľovače na spoločnej stupačke?
Odpovedať
@jana85946 pravdaze. A dokonale by bolo zaopatrit vsetky 3 vyvazovacimi ventilmi napr. Stromaxom od herzu aby nerozhodilo prietoky v pripade ak sa osadia termostaty.
Odpovedať
@gkrivanek Vizera to zaujmavo. Ale kde to treba umiestniť? (Za spiatočku, alebo prívod?)
Odpovedať
@jana85946 na privod do rozdelovaca
Odpovedať
@duzu pri podlahovom kureni v chode aj ked cyklickom,nikdy nebude podlaha chladnejsia ako vzduch.Pretoze vzduch sa ohrieva od tej podlahy a nie naopak.
Odpovedať
@dusan72 @gkrivanek @duzu Toto by fungovalo?
Odpovedať
To cerpadlo medzi zmiesavacom a anuloidom je zle. Ak bude rozdelovac a na nom cerpadlove skupiny tak nieje potrebne. Cerpadlove skupiny si to vytiahnu z anuloidu. Ale predrazujete si to tymto sposobom No je to lepsie pretoze termostaty priradite k cerpadlam .
Odpovedať
@gkrivanek (Toto mi odpísal muž, na vaše riešenie aby som tomu aj ja chápala) (aj tak nechápem 😆) Čerpadlá už mám len by sa premiestnili ku kotly a takisto hydraulický zmiesavac ktorý je pri peci aj s čerpadlom už je namontovaný doplnil by sa prakticky len anuloid a kotloch rozdelovac a tým pádom by to nebolo na jednej vetve ale každý rozdelovac by mal svoju
Odpovedať
@jana85946 tie fotky som tuším videl na renova install
Odpovedať
@jana85946 chapem. A nebude problem potiahnut ku kazdemu rozdelovacu nove rozvody? Teda k dvom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ak je platná schéma "teraz", treba odstaviť čerpadlo za kotlom (vyhodiť ) a nechať bežať čerpadlá na poschodiach , vyregulovať systém, nič neprerábať. Na poslednej foto nerozoznám, či neizolované časti sú anticor alebo pozink, ak sú pozink, tak je to nekvalitné riešenie.
Odpovedať
@stefanl Ano chalani boli robiť kotol.
Odpovedať
@jan45 boze ,ved to je lisovane "prestabo" -uhlikova ocel,vsak to robia vsetci a fiting mosadz.. @jana85946 a to mate na kazdom poschodi cerpadla a este aj v kotolni cerpadla? @gkrivanek akumulacna nadoba posobi ako anuloid.... Sa mi paci ako sa tu kazdy hra na odbornika...
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda pre tých, čo čítajú s porozumením som napísal že neviem rozoznať , a ak sú. A vysvetlenie ako nahrádza AN anuloid by som rád poznal.
Odpovedať
@jan45 normálne ,v každej kotolní kde je AN sa anuloid nepoužíva ,a urobili sme ich desiatky,všetky fungujú...a dokonca sa miesto anuloida používa na rozdeľovačoch skrat. Anuloid nie je original kurenarske riešenie...A to hovorím o 350 -500kw kotolniach..A to kreslia páni projektanti,nie domkari....
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda tak pre poriadok, anuloid nenahrádza AN, pre RD je zbytočný to súhlasím, ale je lepší ako čerpadlová skupina so zmiešavaním. AN umožní zmeniť prietokové pomery a vyrovnáva teplotu. V schéme nebola zakreslená, takže sa dá predpokladať, že tam nie je. Vidím, že ste z generácie čo mi hovorievala "inžinierko", lenže som vyučený montér a viem aj niečo chytiť do rúk, nielen písať. Ale súhlasím s názorom, že projekty ÚK pre malé stavby sú v súčasnosti zúfalo slabé.
Odpovedať
@jan45 som ročník narodenia 1959 , nie som vyučený monter, ale kúrenie robím od r.2001 ,dovtedy som robil stavbyvedúceho ,áno používa sa anuloid keď sú 2 -3 vetvy ,ale AN pôsobí ako anuloid. Však oddeľuje kotlovy okruh od vetvovych .Mne bežné hovoria inžinier lebo ním naozaj som. A veľa som sa naučil od projektantov na stavbách keď som konzultoval problémy...A na domček netreba projekt ,domček je primitívna robota...Veľa ma naučili veľké kotolne na biomasu ,či tam kde bolo odpadové teplo z kompresorov , technológií...... Myslím že tomu trochu rozumiem..
Odpovedať
@daralbajda ty si čudák ako môj bratranec, má 3 vysoké ale robí stolára
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda prekvapili ste ma, máte dosť starom´dne názory, kedˇ ste sa narodili už som bol zamestnaný, a postavením niekoľko kotolní od projektantov takých akí sú, nemusí byť záruka vedomostí. Ale nevšímajte si ma, dnes mám mimoriadne popudlivú náladu.
Odpovedať
@duzu nerobím, šéfujem, mam firmu
Odpovedať
@jan45 este raz .Stavebny dozor v sucasnosti je najslabsi clanok na velkych stavbach.Technologiam(kotolne,zt,Eps,Mar) absolutne netozumeju. Najradsej stoja pri jamach kde sa kope,ci betonovani,Sdk ,omietkach ci inych primitivnych pracach.Ako hovori moj kolega -kazdy kontroluje to comu rozumie. A vacsina dozorov nerozozna zakladne armatury...viete ak nieco robite musite vediet ako to funguje a rozumiet do hlbky,mat logicke myslenie a ked sa Vam nieco nezda tak komunikovat s projektantom,studovat. Za 10 rokov sa nauci medved v cirkuse bicyklovat,zeby som sa ja za 20 rokov nic nenaucil ked som zvladol integraly,funkcie ,postupnosti,derivacie ?nezartujte...
Odpovedať
@jan45 on je cudak aj curak sveta treba ho tak nechat kde sa on primoce vsade su rozbroje. Cudakovi : Neviem kde si vycital ze neviem ze AN je aj anuloid ale dobre ty vsetko vies vsade si bol.
Odpovedať
@gkrivanek ved pisala ze ma AN a ty jej tam rypnes anuloid. Ake rozbroje?Niekto napise chuiovinu a bije sa za to kym mu to niekto nevysvetli ako to je.ale klud je sviatok prace..
Odpovedať
@jana85946 ja by som vsetko najskor poriadne poodvzdusnoval...vetvu po vetve,rozdelovac po rozdelovaci.....
Odpovedať
@daralbajda chlape ja som reagoval potom na tie nakresy a tam an neni kresleny
Odpovedať
@gkrivanek Ó. K, prepáč, ja som sa neskoro zapojil., ale nadávky by si si mohol odpustiť.
Odpovedať
@daralbajda v poriadku, nadavku berem spat.
Odpovedať
@jana85946 ak zo mate takto urobené podľa fotiek a písania spolu 6cerpadiel, (3 na vetva h a3v kotolni) tak to Vám museli robiť šialenci a stalo Vás to neskutočne peniaze.....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?