Porucha elektromera

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať tých čo vyrábajú elektrinu fotovoltaiku ci ma niekto skúsenosť s tým ze by mu elektromer meral zle dodávku vyrobenej elektriny fotovoltiku. Mam to spustené dva týždne ale nevidím rozdiel v dodávke elektriny do siete keď vyrobím 40 kW alebo 10. Stále mam veľmi nízku dodávku. Maximálne 5 kW za deň hoci moja doterajšia spotreba energie bola v priemerne do 20 kW za deň. To ešte podotýkam že v nočných hodinách (nemám ani fyzickú a ani virtuálnu batériu) spotrebúva ďalších cca 12 kW za cca 12 hodín. Bojím sa ze keď dám reklamovať hodiny zaplatím zbytočne ďalších 120 eur ale oni si chybu isto nepriznaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosbucek ak nemas fyzicku bateriu bez pretokov ALEBO produkt virtualna bateria a zaroven vymeneny elektromer za stvorkvadrant (mera spotrebu aj dodavku) tak v zasade mas nelegalnu instalaciu. To znamena, ze mozno tvoj menic tlaci do siete daco, ale elektromer to meria ako spotrebu. Preto mas spotrebu nielen cez den, ale aj v noci. pomohla by fotka menica a fotka elektromeru. Kym nemas vymeneny elektromer, FVE s dodavkou do siete (ongrid) nemala byt ani spustena. Ak ti na to distribucia pride, mozu ta nielen pokutovat za neschvalenu dodavku, ale v zmysle zakona aj odpojit, tak pozor. elektromer je urcite v poriadku, co pravdepodobne nie je v poriadku je tvoja FVE instalacia.
Odpovedať
Ja mam už všetko legálne. Aj vymenený elektromer za taký ktorý mera oba smery. Ale dnešná výroba za 10 hodín bola 46 kW a dodávka do siete bola iba 11 kW. Zapnute som mal iba dve chladničky, mrazničku a televízor. Nič ine energiu neminalo. Nočná spotreba bez výroby energie je cca 9 kW. Tak nechápem kam ta energia ide.
Odpovedať
Ako môžete zo 100 %istotou tvrdiť ze elektromer je v poriadku. M E dnes elektrikár zo ZSDIS povedal ze na 99%. Vy ste to ani nevideli ale už ste odborník na moju FTV?
Odpovedať
Elektromer čítať vie.. Ale tie čísla proste nepustia.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosbucek netvrdim ze elektromer je 100% v poriadku, povedal som urcite. Ak nevies pochopit rozdiel, je zbytocne ti to tu ozrejmovat. Posli elektromer na reklamaciu, zaplatis 120e+ a dozvies sa, ze je v poriadku. Alternativne si mozes nechat zapojit svoj elektromer alebo hocijaky kalibrovany smart elektromer a zistis, ze distribucny elektromer klame/neklame.Teda klamat moze, ale to 1% chyb nie je IMHO tvoj pripad. Mas vysoku spotrebu elektriny (presne sa to da odmerat kalibrovanym elmerom po fazach alebo orientacne kliestovym multimetrom) a cinsky menic s velkou vlastnou spotrebou. Dalsia vec je, ze distribucia neodobera energiu vzdy, staci ze siet prekroci urcite parametre (napatie, frekvencia) a SW menica do siete nic nedoda. Nevyhoda on-grid menicov.
Odpovedať
@mgx V bežnej komunikácii sú výrazy "určite" a "100%" ekvivalentné. A keď sa tu už hráš so slovami: Nepovedal si. Napísal si... 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@alexnetatmo - mas pravdu, opravujem teda na 99% https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?