Plynový kotol výmena

Ahojte. Chcela by som sa s vami poradiť, čo robiť. V rodinnom dome máme starý plynový kotol, ktorý treba vymeniť. Len teraz som bezradná, či realizovať teraz výmenu, alebo čo robiť, vzhľadom na momentálnu svetovú situáciu. Bojím sa, čo bude, aby sa nestalo, že teraz zaplatím 5 tisíc, je to pre mňa dosť peňazí a ak náhodou nebude plyn, ostane sa mi len na kotol pozerať. Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
@adriana213 plyn bude stále len otázka je za koľko, to vam tu nepovie nikto... 5000 za kotol aj dosť... Nejaké bližšie info o veľkosti domu, zateplení atd, nemyslím si ze ťa investícia bude taka velka ak idete iba meniť kotol.
Odpovedať
Samotný kotol toľko nestojí. V cene je demontaž starého kotla, montáž nových zariadení, úprava komína, keďže by sa jednalo o kondenzačný kotol, plus materiál, cena práce a 120 l bojler
Odpovedať
Ešte dodám dom nezateplený, plánuje sa výmena okien. V dome je 12 radiatorov. Kotol sa mení z už bezpečnostných dôvodov.
Odpovedať
@adriana213 len pre pôvodné radiátory to výhra nebude, KK je najúčinnejší pri nižších teplotách a treba tak väčšie predimenzované
Odpovedať
duzu radiarory su uz vymenene
Odpovedať
duzu radiarory su uz vymenene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?