Plynový kotol mi zapne ale hore v izbe termostat nezapne

Prosím vás treba vymeniť termostat alebo neaka poistka v kotli? Kotol mi zopne všetko ukazuje ako má lenže termostat vôbec nič neukazuje a ani nezopne kde môže byť problém?
Odpovedať
@senor_peter_korpas tak kotol zopne teda podľa čoho, keď termostat nezopne? Problém môže byť od slabých batérií v termostaty po jeho poškodenie....
Odpovedať
Profilova fotka
@senor_peter_korpas kotol ani termostat nesvieti, prvotny problem treba hladat tam...
Odpovedať
Kotol ide všetko ukazuje ako má ale termostat vôbec nezapne. Je to napojené na kotol čiže môže odísť baterka v termostate? Alebo termostat nový?
Odpovedať
@senor_peter_korpas A kotol aj kuri alebo iba pusta obeh vody? Funkciu termostatu, ci spina a kotol reaguje vyskusate jednoducho, ze na termostate nastavite vyssiu teplotu (napriklad 28C) a po chvili musi kotol zopnut a zacat kurit (obeh + hori plyn). P opatovnom znizeni teploty na termostate (napr na 18C) by kotol mal prestat vykurovat (prestane palit plyn) ale obeh este moze chvilu ist.
Odpovedať
@epto kotol kuri a dá sa na ňom nastaviť od teploty po všetko. Len termostat vôbec nič neukáže a je napojený z kotla káblom do hornej izby kde by mal snímať teplotu izby
Odpovedať
@senor_peter_korpas Ak termostst nic nezobrazuje, tak bude zly alebo zle pripojeny. Ide na baterku? Pozadovana teplota v dome sa nastavuje na kotli? To by malo ist iba cez termostat.
Odpovedať
@epto termostat je napojený priamo na kábel. A nastavuje sa teplota na termostate.Ale dalo sa nastaviť aj na kotli čiže nerozumiem tomu
Odpovedať
@senor_peter_korpas Mate zrejme tento termostat: https://www.emos.sk/izbovy-termostat-... podla specifikacie v nom su 2xAAA baterie. Navod: https://manuall.sk/emos-p5604-termostat/ Skuste vymenit baterie.
Odpovedať
@epto ďakujem pekne vyskúšam to a dám vedieť. Nechcel som sa do toho veľmi špárať
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?