Odpoveď na príspevok od mibrez:
Zdravim. Existuje nejaka norma na vodoinstalaciu … @mibrez Však to vyzerá byť štandardne urobené. Čo sa ti na tom nepáči?Odpoveď na príspevok od mibrez:
Zdravim. Existuje nejaka norma na vodoinstalaciu … @mibrez je to úplne v poriadku, môžete pokojne spávať a zároveň sa mentálne nachystajte na to, že reálne starosti pri stavbe ešte len prídu.Odpoveď na príspevok od mibrez:
Zdravim. Existuje nejaka norma na vodoinstalaciu … @mibrez takto sa robieva aj kúrenie k radiátorom, že ide odbočka z Tkusu a pri stene koleno smerom hore. Pri vode väčšinou idú bez kolien v rohoch, lebo idú šikmo cez miestnosť alebo ako im to vychádza. Ale teda dá sa aj takto, kde to menej zavadzá a je menšie riziko, že sa to poškodí pri ďalších prácach, lebo to neni v ceste. Asi skôr len chyba v komunikácii a že očakávania boli iné, ale spoj v podlahe neporušuje žiadnu normu.Odpoveď na príspevok od mibrez:
Nas stavebny dozor pozaduje aby vsetko spravili b… @mibrez tak neviem či žiada oprávnene, skôr si chce byť istý že tam nie je spoj a teda minimalizuje riziko. A kolená v smere hore na stenu môžu ostať? Bolo to tak v projekte a aj nacenené? Dalo sa to úplne bez spojov, ale to nebýva bežne. Z rozdelovača každý zariaďovací predmet zvlášť, v stene vysekať väčšiu kapsu kvôli ohybu potrubia a bude to bez spojov. A keď je tam cirkulácia teplej vody, tak by mali byť také tie prietokové nástenky, tie tam tuším aj sú.Odpoveď na príspevok od mibrez:
Nas stavebny dozor pozaduje aby vsetko spravili b… @mibrez pošlite dozor nech to urobí... Sú tam iné pravidlá a o tých nevie.Odpoveď na príspevok od mibrez:
Nas stavebny dozor pozaduje aby vsetko spravili b… @mibrez pošlite dozor nech to urobí... Sú tam iné pravidlá a o tých nevie. A kvitujem, že rozvod išiel v miestnostiach pri stene a nie krížom ako popisuje kolega.Odpoveď na príspevok od mibrez:
Nas stavebny dozor pozaduje aby vsetko spravili b… @mibrez Tvoj stavebý dozor požaduje niečo, čo nemá oporu v žiadnom predpise. Inak, nemať, podľa možností, v podlahe žiaden skrutkový spoj, žiaden zvar, bolo do nedávna jedným zo základných (nepísaných) pravidiel každého dobrého majstra. Spoj do podlahy iba vtedy, ak sa tomu nijak raz nedalo vyhnúť. Môžeš robiť tlakové skúšky aké len chceš, teraz to je dobré, no vždy ten spoj bude do budúcna istým rizikovým miestom. I ja vyznávam uvedenú filozofiu nemať spoje v podlahách. Teda plne chápem Tvojho dozora, ale mohol na to vyslovene upozorniť inštaláterov pred robotou, že asi ako si to predstavuje. Predsa teraz už to nebudeš rozoberať. Síce aj pochybujem, či by ho boli rešpektovali, lebo dnes sa to jednoducho tak robí!... "Všetci to tak robia, aj na internete som to tak videl!" - ako mi často cituje môj zať, keď upozorňujem na dodržiavanie starých poctivých remeselných pravidiel,...Odpoveď na príspevok od petersd:
@mibrez Tvoj stavebý dozor požaduje niečo, čo nem… @petersd všetci to tak robia a ťahajú rozvody po dome, pitná voda cez rozdeľovače a samostatné prívody na každý vývod. Potom nestíhajú nastavovať spiatočku na teplej vode a rozvody sú trikrát drahšie ako mohli byť. A kanalizácia id zariaďovacieho predmetu na obvodovej stene ťahaná v násype krížom cez dom a nie po vonkajšej strane, a čo sa dalo vyriešiť jednou trbkou po obvode je krížom po podlahe piatimi. keď niekto napíše "tak sa to robí", už tuším , kde sa vyučil.Odpoveď na príspevok od mibrez:
Bol by som zvedavy na jeho vyraz keby mu to poviem @mibrez som myslel, ze dozora sa maju bat robotnici, nie investor 😁 inak ako argumentuje to, ze T-cko mu nevadi a koleno hej, ked T ma 3 presne rovnake lisovane spoje ako koleno, ktore ich ma len 2?Odpoveď na príspevok od mibrez:
Zdravim. Existuje nejaka norma na vodoinstalaciu … @mibrez keby nebol SD debil, tak nakáže ťahať vodu v obvodoch... Ale ak vyšla TS, žiadny problém....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mibrez keby nebol SD debil, tak nakáže ťahať vod… @megdesign vysla ts?Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mibrez neviem. Ty vieš.... @megdesign uz chapem. Tlakova skuska🤣Odpoveď na príspevok od mgx:
@to co mas na fotke je standard. ak si netrval pi… @mgx alebo ešte v stene....