Nízky tlak TÚV zo zásobníka

Zdravím vás. Poprosím o radu. Mám kotol Junkers ZSBR 28 - 3A so zásobníkom na TÚV. Nedávno z dôvodu kolísania tlaku vody som vymenil redukčný ventil. Na studenej vode sa problem vyriešil. Ale na teplej je stale problém, že ked otvorím batériu naplno teplú vodu, tlak v priebehu 3 sekund z normálneho klesne na taky ze tečie len taký slabučký pramienok. Po otvoreni ďalšej baterie a pustení teplej vody z nej netečie nič. Jednoducho prudko klesne na minimum. Kotol žiadnu chybu nehlási teplota vody je ako je nastavená. Tlak vody na redukčnom ventile je cca 3.75baru. Neviete kde môže byt problém? Napr. Ze by odišiel poistny ventil? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@hardtreme vek kotla, zdroj vody potom môžete hľadať príčinu. Sú oblasti, kde varnú kanvicu treba odvápňovať raz za mesiac, bojlere meniť po 5 rokoch.
Odpovedať
@jan45 kotol ma cca 9 rokov a každý rok sa mu robi revízia. Voda je obecná. Minulý rok to nerobilo. Sice bol slabši tlak kvoli tomu už staremu redukčnemu ventilu, ale takto slabučko to nebolo a hlavne zrazu. Ked si tak spomeniem, začalo to zhruba po tom ako som vypol kúrenie na kotli.
Odpovedať
@hardtreme vymenili ste a preplachli sitka na rohacikoch a batériách po výmene redukckaku?
Odpovedať
@daralbajda ano, sitka som vycistil vsade. Len je to zvlastne v tom, ze ked otvorim bateru s horucou vodou, v prvom momentne ide voda silno a až nasledne ako keby ju niečo priškrtilo. Nemože to robit poistný ventil pred zasobnikom TÚV?
Odpovedať
@hardtreme zrejme sa odlomil kus vodného kameňa a upchalo potrubie. Poistný ventil s tým nemá nič spoločné. Ten nebráni prietoku.
Odpovedať
@petobike a je aj nejake riesenie takehoto problemu? Ci len cakat kym sa ten kusok rozpadne?
Odpovedať
@hardtreme len tak rýchlo určite nie alebo silným tlakom vody. Lepšie by bolo poslať foto.
Odpovedať
@petobike zdravím. Pozrel som potrubie kamerkou na kabli a zapchatý bol privod studenej vody priamo v zasobniku. Poriadne nalisovaná hrubá vrstva kameňa. Pravdepodobne uvoľnená tlakom z potrubia po vymene redukcneho ventilu. Závada odstránená. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@hardtreme tak to ma teší. Na prívod vody do bojlera treba dať Siliphos na zabránenie tvorby vodného kameňa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?