Ahojte, viete mi prosim niekto vysvetlit, preco sa vonkajsie klimatizacne jednotky nezapajaju na tri fazy? Alebo zle hladam, alebo nie su. Pre nase potreby nam bola odporucana 8kW jednotka. No zaroven som pocul nazor, ze taketo vykony mozu vyhadzovat dokonca vonkajsi istic pred domom. Dakujem
@tom329 odporucaju nam tuto vonkajsiu https://www.dobraklima.sk/samsung-aj0... a na nu napojene 3 vnutorne 3.5kW. Co mi tiez nedava rozum. 3x3.5 > 8.5 Ale asi sa nepredpoklada, ze vsetky tri pojdu naraz naplno. Samsung kvoli dostupnosti a rychlosti servisu.
@duzu dakujem za objasnenie. Vykon nie je prikon
@duzu Asi si zle rozumieme. Pochopil som to tak, že nevie nájsť 3fáz vonkajšiu jednotku. Tak som mu poslal linka na takú. Inak, ďakujem za upozornenie ,že pri 3f sa počíta výkon inak 😄
@jaroslav_b
Ta jednotka v tom odkaze má v špecifikácii:
Elektrický príkon chladenia (min. - nom. - max.) - 2,3kW
Elektrický príkon vykurovania (min. - nom. - max.) - 2,2kW
Takže istenie 16A/1-fáza úplne v pohode
@jaroslav_b
vonkajsie jednotky sa zapajaju aj na 3 fazy, ale tvoja je urcena na jednu fazu a 20A istic. na tvojej stranke co tu dal, niesu totozne udaje s vyrobcom...
v tejto cenovej hladine, ale pokukaj, ci sa nedostanes od ineho vyropbcu na A++ pri kureni.... co je dost podstatny rozdiel...
@projektantel bežná 6 kW jednotka má 6kW tepelného alebo chladiarenského výkonu a ak je COP povedzme 3,5 tak elektrický príkon bude 6000:3,5 je 1700w: 230 je výrazne menej ako 22A