Fotovoltaika, rodinny dom, rocna spotreba 10500kw

Ahojte. Rád by som sa spýtal, ktorú firmu by ste odporučili na montáž fotovoltaiky. V našom RD máme ročnú spotrebu 10500kw, všetko funguje na elektrinu, aj podlahové kúrenie. 10kw systém od ZSE za 16 tisíc mi príde dosť drahý, kde garantujú min. 11tisíc kw ročne čo by mi pokrylo všetko.. Mám ďalšiu ponuku od firmy z Komárna, Huawei inverter a canadian alebo longi solar (10kw systém za cca 12-13 tisic eur), avsak udajne huawei systém nepotrebuje optimizér, ako napr solaredge od ZSE, o tom si čo myslíte? S akými firmami máte skúsenosti? Resp aké inverteri alebo panely by ste odporúčali? Ktoré sú spolahlivé? Čo hovoríte na ponuku do firmy z Komárna? Aktuálne platíme za elektrinu 150eur, čo sa v budúcnosti určite zvýši,preto hľadáme alternatívne riešenie. Sme 3členná rodina s 3 ročným synom. Vďaka
Odpovedať
@adam_rusznak na FB si daj skupinu Fotovoltaika Slovensko- je tam kopec firiem. Napis do diskusie nech ti urobia viaceri ponuku a budes mudrejsi.. Myslim ze by si mohol dostatat este nisziu cenu ako tu z KN.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_rusznak odkial mate ze 11kw solarny zisk garantovany zse Vam pokryje Vasu rocnu spotrebu?To verite tym marketingovym bludom??
Odpovedať
@adam_rusznak Skuste su dat dopyt na firmu Logitex, p. Lako.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_rusznak čo je to prosím ťa za blud že ti garantujú že ti pokryjú celú spotrebu ? To že vyrobis ročne 11000kwh elektriny ešte nezmena že ju využijes ... Keď máš všetko na ele aj kúrenie tak spotreba v zime tvorí cca 80% tvojej spotreby elektriny, snáď si nemyslíš že ti solar v januári vyrobí 1500kwh elektriny cca ktorú predpokladám spális za január ...
Odpovedať
@dexter89 nie je to bluf, to je návnada na prvých 12 mesiacov, elektrinu vyrobí aj keď nevyrobí 🙂 https://www.zse.sk/fotovoltika-garanc...
Odpovedať
Este horsie bude, ked zisti, ze z tych vyprodukovanych MWh zuzitkuje iba male %,na mrtvicu bude, ked si pozorne 3 x precita podmienky virtualnej baterie. Elektrarne nechaju cloveka celkom draho zaplatit FV a potom im este zadarmo bude dodavat energiu. Skvele, nie vsak pre toho cloveka. Najskor treba premyslat, ze kedy svieti slniecko, v aky cas, ake mesiace a co prave vtedy by sa dalo vyuzivat v tej domacnosti. Potom zas popremyslat, ze vlastne v aky cas je domacnost najviac (elektricky) vyuzivana, co mozte zmenit aby tomu bolo inak (pocas slnka) a v neposlednom rade, ci skutocne je potrebne mat tych 10 kWp. Ak ste nadobudli dojem, ze zaplatite 16 000€ a ste slobodni, ze uz elektrarnam budete platit iba dake drobne, tak to moze byt naozaj drahy omyl.
Odpovedať
Profilova fotka
@foox jaaaj už chápem , ďalšia lumpareň z dielne ZSE mne stačí keď mi núkali klímu za 2x vyššiu cenu jak ju viem zohnať na nete akoze ,,bez starosti,, A ešte ta cena ... ? To som myslel že už je nejaký ostrovný systém so slušnými batériami , nie nejaká somarina od ZSE tí by mali asi zostať u distribúcii a neriešiť veci iné ... Ale pre niekoho kto nevie rátať a spočítať si 2 a 2 a chce mať pohodlné All inclusive riešenia možno fajn nastavený marketing
Odpovedať
Dalsi? Zjavne bude FV druha najcitanejsia tema, po vyuctovani vykurovacej sezony priamotopom 🤔
Odpovedať
@rkorba Istotne tomu tak bude. Zacne sa raj pre dodavatelsko-instalacne firmy. € sa im budu len tak hrnut… Potom, o dva roky ludia precitnu, ze to bolo zle vymyslene, ze to potrebuju inak, lebo zaplatili nezmysel a musia zmenit aj svoje sposoby a navyky.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba pobavil si 👍 Ja som dumal že v tomto energetickom ošiali sa rozbehne biznis s TČ a ajhľa , sekol som sa FVE jede bomby 😀 To je rovnaká psychologická anomália v spoločnosti jak keď každý po nástupe korony jak zmyslov zbaveny nakupoval respiratori do ošalenia , potom zrazu zásoby múky a ryže a neskôr po vojne zasa jodove tablety ... Nikto neumrel od hladu ani od radiácie a rovnako tak nikto neumrzne v nadchádzajúcej zime ... Slnko vyjde aj po tomto ošiali a jediné čo to ukazuje že človek není homo economicus ale emócie a strach predávajú najlepšie 😀
Odpovedať
@rkorba 🤣 mna hlavne fascinuje, ako uz niekto spominal...ze clovek sa dokaze zaregistrovat, vytvorit temu a opytat sa banalne veci... Ale nedokaze si vygooglit forum venovane specialne FVE a milion videi, kde u bolo vsetko prebrate zlava, sprava, spredu aj odzadu. Alebo aj tu je toho pomerne dost. Tak bud si to nastujem, prepocitam a premyslim sam, ale najdem cloveka, ktory ma uplne neoserie - ale to je dost tazke, lebo to zacina byt zlata bana.
Odpovedať
@adam_rusznak Ale jedno predsa poradim, kasli na FVE. Ak nahodou mas vodnu podlahovku s elektrokotlom a chces setrit, daj si TC. Ak nemas, tak jedine kurit klimou. V oboch pripadoch pojde rocna spotreba minimalne na 1/2.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zefe To asi narazas na mna, ale ja som tym nechcel nikoho odradzat od tohto fora. Len som tym myslel, ze tam najde naozaj relevantne info, kde sa najde malo ludi, co budu do nebicka vychvalovat nieco nepremyslene, neefektivne a predrazene, co zaplatili, tam by ho sfukli hned tvrdymi datami co maju nazbierane, tvrdymi vypoctami. Treba najskor citat, aspon trocha sa dostat do problematiky, zvazit svoje potreby a tiez financie, potom sa dotazovat. Nikoho nebude bavit, dennodenne opakovat to iste, ze ludia chcu nezmysel. Nechcem ani od FV odradzovat, lebo FV je fajn, ale naozaj zvazit si, co je potrebne pre tu domactnost, ako sa dokaze prisposobit a nasledne, kolko je na to volnych €.
Odpovedať
Tieto diskusie by sa mali automaticky mazať. Aj tak k tomu nik už nič normálne nenapíše. Všetko už je v starších témach. A takýchto zakladačov sem pridu ešte stovky.
Odpovedať
https://www.youtube.com/watch?v=wW77E...
Odpovedať
👍 Celkom dobre to osvetlil. Pan si prisposobil sposoby v domacnosti (asi ma moznost, kedze spominal manzelku),ohrev vody, 2 elektro auta, teda ma podmienky na to, kam energiu z tej FV davat, ako ju efektivne vyuzivat. Este ma aj akumulatory, takze v pripade nejakeho mraku a podobne, dokaze ist nejaku dobu na elektrinu z tej FV. Ale je dobre tiez pochopit, ze to co spominal, pocas zimneho dna, ze mu vyrobi az maximalne 20 kWh energie, ze to je pri jeho 10 kWp FV a to iba pocas celodenneho slnecneho dna. Ja len aby sa toho zas niekto nechytil, ze to by mu cez zimu na den kurenia stacilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca však on to tam aj vysvetlil, rad take sledujem toto je ešte veľmi poučne. najmä ten zaver kde o tom kus viac polemizuju pri stole a pipek vysvetluje jak sa veci maju ... aspon za mna super video, ked neratam kutilov z youtube amperaka abo vidlaka 😄 tí tiež hodne experimentuju najmä s low cost FVE 😄 https://www.youtube.com/watch?v=9nkCF...
Odpovedať
Od henteho som uz davnejsie par videii videl, ak sa nemylim, tak ta jeho prva FV bola daka tragedia a vyhodene (velke) peniaze, Ja to az tak nesledujem, neprezivam. Kalkulacku mam, kus papiera, internet, daka predstava az to u mna bude aktualne a potom asi dake dotazy budem riesit.
Odpovedať
Este jednu vec k tomu napisem - je strasne smutne, ze zufalych, nie zrovna majetnych ludi, chce stale niekto osrat. Prvykrat ich osrali, ked im dali kable namiesto aspon vodnej podlahovky s elektrokotlom, co je dalej pomerne lahko riesitelne a teraz im zase idu predavat FVE za sialene prachy, ktora ich problem vobec nevyriesi. Ze to robia kadejake garazove firmy bez chrbtovej kosti, da sa cakat. Ale tie rozne udicky a finty, co dava akoze velka seriozna firma ZSE, to je fakt sklamanie. Samozrejme zalovatelne to nie je, armada pravnikov nad tym sedela, aby vo finale neklamali, len nepovedali celu pravdu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?