Elektrický kotol a kolaudácia

Ahojte je pravda že nám neskolauduju dom len s el.kotlom?
Odpovedať
Teoreticky áno, neskolaudujú. Teda ak sa pýtaš na zdroj tepla, ktorým by mal byť ten tebou zmieňovaný elektrický kotol.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Teoreticky áno, neskolaudujú. Teda ak sa pýtaš na…
@toky1 a to už prečo nie ?
Odpovedať

Teoreticky áno, neskolaudujú. Teda ak sa pýtaš na…
@toky1 áno
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kavicka12:

@toky1 áno
@kavicka12 Skolaudujes s tým, čo máš v projekte. Ak tam máš el. kotol, tak skolauduješ... Ak ste zamenili zdroj kúrenia, tak problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@toky1 a to už prečo nie ?
@petersd Pokiaľ viem tak dom by mal byť v A0 - tá má limit primárnej energie do 54 kWh/m2*rok. To je dnes dosiahnuť len s elektrokotlom veľmi obtiažne ale myslím že od 2022 je ďalšia podmienka - objekt je možné zatriediť do energetickej triedy A0 len keď využíva obnoviteľný zdroj energie. Čiže k elektrokotlu ešte niečo. Každopádne ak má platné stavebné povolenie na projekt domu v ktorom sa uvažuje len s elektrokotlom pretože projekt a stavebné povolenie k nemu bolo vydané už dávnejšie. kedy tieto obmedzenia v takom rozsahu ešte neplatili tak v takom prípade by mu mali takto postavený dom skolaudovať. Aspoň myslím, ale istý si pravdupovediac nie som.
Odpovedať
Tak v projekte máme tepelné čerpadlo a nakoniec chceme dať el.kotol
Odpovedať

Tak v projekte máme tepelné čerpadlo a nakoniec c…
@kavicka12 No tak to by vám prejsť nemalo. Jedine že bude "ústretový" zamestnanec stavebného úradu - keď vieš ako to myslím.
Odpovedať

Tak v projekte máme tepelné čerpadlo a nakoniec c…
@kavicka12 Daj zhruba z čoho je dom postavený, ako je zateplený, aké má okná, úžitkovú plochu. Aby ste potom pri platbe za elektrinu nezostali nemilo zaskočení...
Odpovedať

@petersd Pokiaľ viem tak dom by mal byť v A0 - tá…
@toky1 Tak to hej... Ja som to bral iba tak "sucho", že elektrokotol z nejakého dôvodu neskolaudujú. No a @kavicka12 to už aj v príspevku pod Tebou naznačil, že kde je problém - nechce dať TČ, ktoré je zrejme asi v projekte a namiesto neho chce (lacný) elektrokotol,... no a to bude naisto pre SÚ problémom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@toky1 Tak to hej... Ja som to bral iba tak "such…
@petersd problem to nebude len pre SU, ale aj pre investora po doruceni vyuctovacej fa za el. :D tu plati: niesom tak bohaty, aby som kupoval lacne veci
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?