Prosím vás ako sa môže riešiť takáto situácia ? Bod pripojenia nám dali, je asi 130m od nášho pozemku pri rodinnom dome. K pozemku vedie obecná cesta. Prosím nejaké názory. Projekt el.prípojky je v stave riešenia, musia sa vyjadriť v Žiline.
@dedikatessa kopať a viesť po okraji obecnej cesty - vyjadrí sa ti lepšie obec/majiteľ cesty. Buď rada že ti vlastne bod pripojenia dali, že ťa neodbili s niečím "väčším" (chýbajúca kapacita napr.)
@stefanl po určení bodu pripojenia som volal do SSD človeku čo bol ako kontakt na Tom vyjadrení, že mi ten bod nevyhovuje. Tak sa rozohnil, že si mám urobiť projekt s bodom pripojenia aký vyhovuje mne. Ako má on vraj vedieť čo je lepšie?! On na mojom pozemku nikdy predsa nebol ! :-D
@dedikatessa btw, kto sa má k projektu vyjadriť? Vlastník cesty/pozemku? Elektrárne na na strednom Slovensku už nevyjadrujú. Posielam sa len čestné vyhlásenie o splnení podmienok pripojenie.
@roboza my sme ťahali elektrinu 110 metrov, spravili sme projekt a ZSE ho odsúhlasila. Dostali sme k tomu papier, že ZSE súhlasí s predlozenou PD, trasovanim prípojky a určili podmienky samotnej realizácie.
@jakubcinova to je možno ZSE. SSD majú na stránke, že od nejakého datumu sa už neposiela projekt na schválenie. Ja som ho tiež ešte posielal, ale už to zmenili.
Citujem:"Zmena platnáod 1. januára 2017!!!
SSE-D od 1.1.2017 nepožaduje predkladanie projektovej dokumentácie od NN prípojky, t.j. od elektrického prívodu a elektromerového rozvádzača, na odsúhlasenie. SSE-D má však právo podľa uváženia v konkrétnej situácii si ju vyžiadať. Zákazník – stavebník je povinný mať vyhotovenú projektovú dokumentáciu v súlade s podmienkami SSE-D viažúcich sa k jeho žiadosti a predložiť dokumentáciu v prípade potreby príslušnému stavebnému úradu, v zmysle platného stavebného zákona."
Ja som to riedil tsk ,ze som sa objednal k tomu co dava vyjadrenia.Nakreslil som mu a ukazal kde by to najviac vyhovovalo mne .A taky mi potom dal aj bod napojenia .kopsl som po svojom , nrmal som ziadne problemy..
Dakujem za reakcie . Ako to je prosim vas potom s tym ze skrinka ma byť 30m od bodu pripojenia a ma byt na hranici pozemku ? Vobec tomu nerzumieme kedze pozemok je od bodu vyse 100m :-S
Dobrý deň, projektovu dokumentaciu mám od elektriny a musím mat tam aj pečiatky (vyjadrenia) vytýčenie ostatnych IS ? Keď viem na 110% že sa tam nenachádza ani plyn ani vodovodne potrubie ani žiadne telekomunikačne káble. Je to povinné ? Alebo môžem realizovať výkop po odsuhlasení obecneho úradu ? ( Každý ma 30 dní na vyjadrenie SPP, Vodárne, Telekomunikácie )