Odpoveď na príspevok od somecheck:
Oživím trochu tému, plánujem budovať prípojku ele… @somecheck ak chces mimo plota, bude musiet byt pred plotom, tzn. Plot ho bud obide vyklenkom, alebo cely plot posunies dovnutra pozemku. Ak to takto nechces, tak vies, ze musi byt v plote. Ak tak ci tak planujes nechat kus pozemku pred plotom, a nevies presne aky plot a kde bude, je jednoduchsi pilierovy...Odpoveď na príspevok od minoo:
@somecheck ak chces mimo plota, bude musiet byt p… @minoo Tzn. dat tam pilierovy zakopany do zeme na hranicu pozemku? Jedina vec preco nad tym rozmyslam je dizajnovy efekt v pripade, ze tam bude plot. Neviem ci ma niekto pilierovy ER ako sucast plotu, podla mna je to ako past na oko. Videl som na nete fotky nejake docasne uchytenie plotoveho ER na nejakych patkach v zemi, avsak neviem sa dopatrat, ci tie patky su sucastou takeho ER, alebo je to len docasne domace riesenie ukotvenia ER, dokym bude stat plot.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@minoo Tzn. dat tam pilierovy zakopany do zeme n… @somecheck v projekte mas jeho umiestnenie, neviem ci mas v projekte aj plot/mur. ci ho das pilierovy, alebo na zastavanie do plotu zalezi len na tebe, ci ho chces mat v plote, alebo ho nechces mat v plote. A co chces ja neviem... Kym postavis plot/mur ho mozes mat aj na dvoch tyckach...Odpoveď na príspevok od minoo:
@somecheck v projekte mas jeho umiestnenie, nevie… @minoo V projekte mam len, ze musi byt 60cm nad zemou. A nevedel som posudit, ci tie "tycky" tak mozu byt aj v momente revizie (zapojenia zo strany SSD). Ale teda zrejme ano. (?) Ak ano, tak pojdem do zapustene do plota, bez piliera.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@minoo V projekte mam len, ze musi byt 60cm nad … @somecheck viesco nebudem ti radsej pisat, ze moze, lebo niekto mozno ma opacnu skusenost, ale u mna to tak mohlo byt a tiez SSD...Odpoveď na príspevok od somecheck:
@minoo Tzn. dat tam pilierovy zakopany do zeme n… @somecheck Skrinku teraz naištaluj na dočasný pilierik z trubiek, Jäklu a pod. Pri realizácii prípojky, resp. reviznej správy, Ti nik nebude skúmať ako je ten "pilierik" osadený v zemi - či v betóne, či v zhutnenom piesku, alebo či je len natlčený do hliny. Prívodný kábel ku skrinke v zemi urob s istou dĺžkovou rezervou, aby si neskôr pri finalizácii plotu, mohol skrinku osadiť aj "na iné miesto". V minulosti vôbec nebolo raritou, že sme v zemi pri skrinke nechali pár závitov káblu, aby napr. budúca generácia vlastníkov, pri rekonštrukcii plota, si mohla skrinku posunúť aj 2 m doprava/doľava. 🙂 Ináč, podľa mňa je lepšie riešiť skrinku ako zabudovanú v plote, než samotnu na stračej nôžke niekde pred plotom. Vyzerá to potom neesteticky- ako päsť na oko. 🙂Odpoveď na príspevok od frantisekca:
A tie sklolaminátové, lakované sú fakt lepšie? Op… @frantisekca Nie je to len marketing. Sklolaminatové by mali byť o čosi (mechanicky a UV) odolnejšie, ale záleží o koľko sú drahšie oproti klasickým. Ja osobne by som nepreplácal. Veď vo väčšine prípadov skrinku nejako obostávaš, tak je prd jedno, z akého materiálu je.Odpoveď na príspevok od anton12:
Dobry den, mame starsi dom bez elektriny, bola o… @anton12 urcite dvojtarif. Naj vyrobca je SFOS