Kúpili sme stavebný pozemok bez IS. Teraz ich chceme priviesť na pozemok,ale vôbec neviem ako začať. Ako zistím,kadiaľ najbližšie sú IS vedené? Dá sa to zistiť na katastrálnej mape? A čo presne krok za krokom ďalej?
Ďakujem za každú radu
ahoj. ak ste nekupili pozemok niekde v lese tak to asi problem nebude. teda mohol by byt ak by koncili niekde daleko od vas a museli by ste tahat niekolko m. ak su okolo pozemku domy budu aj siete. ked zacnete vybavovat stavebne povolenie tak budete musiet dat ziadost o pripojky jak na vodarne tak na elektrarne a plynarne. mali by vam zapojit vsetko. ale tam kde je posledny dom co najblisie od vas tak tam budu koncit aj is asi.
ahoj. Nie pozemok nie je v lese,ale dosť ďaleko od posledného domu na ulici,tak to chceme skúsiť z opačnej strany,ktorá je bližšie a je na nej len jeden dom a neviem kade sú tam vedené siete.,pretože medzi našim pozemkom a tým domom je ešte nejakých 300m. A stavebné povolenie vybavovať nejdeme preto,že na pozemok chceme len potiahnuť siete a potom jeden z nich predať a možno neskôr začneme stavať na tom druhom a práve preto neviem ako začať.
ahoj, ked chces zistit, kde su vedene inzinierske siete - musite ist k jednotlivym sietarom. Pojdete napr. k plynarom s katastralnou mapou a oni Vam do nej zakreslia kadial idu. A takto si obehate vsetkych : elektrinu, vodu, plyn, kanalizaciu, ... :-)
Ahoj. Ja mám podobný problém. Kúpili sme pozemok asi 200 m od posledného domu, chceme tam vybudovať menšiu ulicu asi 6 domov a potrebujeme tam dotiahnuť elektriku, ako postupovať? O čo požiadať elektrárne? Žiadať rovno 6 prípojok alebo len jednu? Treba žiadať o nejakú stavebnú prípojku alebo rovno prípojku ku domu?
Elelktrarne poziadat mozes,ale urobia to tazko.
Najskor si musite urobit projekt na IS ,vybavit stavebepovolenie, vybavit povolenie na rozkpavku cesty a stavat sami,alebo nechat postavit. Urcite 6 prippojok, najskor aj tak dostanete stavebny prud.
@richi555
Treba v prvom rade dodržať postupnosť. Zistiť kde sa nachádzajú najbližšie I.S. a konzultovať možnosť napojenia so sietiarmi. Potom požiadať formou žiadosti o body napojenia s technickými parametrami napojenia. Následne na základe tohto vyjadrenia dať vypracovať projekt prípojky I.S. A potom dať sietiarom projekt na vyjadrenie a schválenie. Lebo dopadnete ako ja: dal som si vypracovať projekty IS dopredu a po obdržaní technických parametrov od SPP som musel dať projekt na prepracovanie, lebo v projekte boli iné parametre ako v bodoch napojenia. Stálo ma to 30, E navyše. A detto kanalizácia.
Projektant brutálne predimenzoval vodomernú šachtu a v podmienkach napojenia vodovodu bola podstatne menšia :) Takže zbytočne nič neuponáhľať :)