Dobrý den. Vie mi niekto poradit ako mam napisat ziadost , ked chceme navysit odber elektriky z 220V na 380V? Teda trojfazovy odber. :-) Ďakujem pekne za odpoveď.
Podla toho odkial si, resp. akeho mas dodavatela energie ( distributora energie, nie elektrarne, tie energiu vyrabaju ) pozri si ich web stranku a na nej najdes elektronicke tlaciva ziadosti a zaroven popis co musis splnit, ked ziadas o konkretnu sluzbu resp. zmenu . Ak si neporadis , na zakaznickej linke ti poradia a pravdepodobne to tlacivo poslu na mail.
Neviem, z ktoreho si okresu,
ja som isla do zakaznickeho centra a tam som vypisala tuto ziadost.
http://www.sse.sk/scrapl/ziadost_a_vz...
Pracovnik elektrarni prisiel na obhliadku (neboli sme doma, tak len nechal zastrceny listok vo dverach), pozrel rozvodnu skrinu pred bytom, napisal vyjadrenie, ze zvysenie odberu z 220 na 380 V je mozne. Oficialne postou nam prislo schvalenie ziadosti, nova zmluva o pripojeni a sek na zaplatenie 124 eur.
Žiadosť ti zašlú mailom ak zavoláš na infolinku alebo sa dá stiahnuť zo stránky SSE. Povolenie od správcu potrebuješ, pretože je to zásah do stupačiek a teda zasahuješ do spoločných priestorov. Povolenie ti správca vydá, no u nás je potrebný nadpolovičný súhlas vlastníkov bytov - na základe toho nám správca vydal povolenie, ktoré nám nakoniec bolo na nič, pretože sme zistili, že už na 380 V napojený sme.