Odpoveď na príspevok od playandwin:
Je brutálne neuveriteľné čo si dokážu vodári vypý… @playandwin Plne s tebou súhlasím - je to prestrelená cena. Ale je to dané hlavne tým, že inštalatéri jednoducho nie sú. Tento rok napr. v Bratislave končia školu 10, slovom desiati, chalani, čo kedysi bývalo aj 40. Je síce dosť nevyučených "kombi"-majstrov (murár-"vodár", SDK-"vodár", ...), ale veľakrát to je robota "len aby bolo". Tých, čo vedeli a dobre robili, ubúda. Sú v dôchodkovom veku, majú svoje odrobené, možno sem-tam niečo drobné po známosti urobia. A ľudia nevedia majstra zohnať - preto tie ceny. Dopyt obrovský - ponuka minimálna. Ako firma vymieňame aj stúpacie rozvody v bytovkách. Ľudia, hlavne starší, nám niekdy idú "ruky poodtŕhať", len aby, keď už sme tam, sme im vymenili batériu nad vaňou, starú upchatú odpadovú rúrku k drezu, sifón na umývadle, WC-misu a podobne. Ani ja, ako súkromná osoba, neviem vystaviť doklad, iba firma v ktorej pracujem, preto sa do väčších robôt-rekonštrukcií nepúšťam. A tie menšie robím tak, ako ma učili - "vždy tak rob, ako keby si sebe doma robil"; a to dnes u málokoho vídavam...Odpoveď na príspevok od playandwin:
Je brutálne neuveriteľné čo si dokážu vodári vypý… @playandwin Automechanik má koľko vysokých škôl? Koľko platíš za hodinu jeho práce v sevise? Keď máš v hrsti faktúru, svet je krajší?Odpoveď na príspevok od mgx:
@playandwin byt rekonstruujes raz za 20 rokov, a … @mgx > Potom nech majstri nenadavaju, ked napriklad ide majster k zubarovi a ten mu za zablombovanie zuba zapyta 100 euro. K vymene oleje. Odporucam vymet servis alebo znacku auta. Podla vasich reci ten servis si uctuje za hodinu roboty 1000 euro, kedze podla vas vymena oleja trava pol hodiny a len za pracu zaplatite 500 eur. No, mne ked idem na rocnu prehliadku mi okrem noveho oleja daju aj novy olejovy filter. Skontroluju kabinovy filter pripadne ho vymenia, vymenia palivovy filter a este sa mi nad 250 eur nepodarilo dostat. A taka drobnost. Pri plateni v servise som vzdy dostal fakturu.Odpoveď na príspevok od playandwin:
Je brutálne neuveriteľné čo si dokážu vodári vypý… @playandwin ale veď keď k tomu nepotrebuješ špeciálnu školu a aku lisovačky si požičiaš za 15€/deň, tak rob vodarinu aj ty. Kde je problém? Spravíš 4-5 fušiek za mesiac a si za vodou...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@playandwin ale veď keď k tomu nepotrebuješ špeci… @megdesign Tak budeme všetci robiť vodarinu či ako? Sestrička v nemocnici je nepotrebná, pekár chleba nepotrebný ? Tú sa proste z majstrov stali pomaly polobohovia, kvôli lacným hypotékam a dostatku práce si mohli vyberať a nahodili neskutočne ceny. Teraz keď dopyt klesne s cenami dole teda nepôjdu, keď im stačí pár fušiek za mesiac. Predstav si, spravil som si tu vodu sám a pani majstri majú smolu. Trvalo mi to síce 3 dni, ale po robote. Ja som so svojou prácou spokojný, tak prečo by som ju mal akože meniť? Viem, že inde by som zarobil viac, ale mňa baví to čo robím. Lenže serie ma ak si niekto účtujú takto premrštené sumy, pritom sa tvári akoby robil raketovú vedu. V skútočnosti mu netreba vedieť nič,, len rezať a stlačať tlačídlo na aku klieštach.Odpoveď na príspevok od playandwin:
@megdesign Tak budeme všetci robiť vodarinu či ak… @playandwin ja keď si preratam štandardný dom 10*10m bungalov, že na ňom robím elektroinštaláciu, na hodinovú sadzbu, tak to vychádza 75€/hod a? Vodu som si robil tiež sám.Odpoveď na príspevok od playandwin:
@megdesign Tak budeme všetci robiť vodarinu či ak… @playandwin Takže vodu si si spravil sam, ale poplakať si môžeš 😀Odpoveď na príspevok od kejsix:
@playandwin To keby Ti poviem, kolko beriem na ho… @kejsix tak si skľudom pýtaj , dúfam že robíš nejaké revízie. Tam tiež zvyknú pýtať premrštené peniaze.Odpoveď na príspevok od playandwin:
@kejsix tak si skľudom pýtaj , dúfam že robíš nej… @playandwin Veď si aj pýtam. A dostanem bez problémov.Odpoveď na príspevok od playandwin:
@kejsix tak si skľudom pýtaj , dúfam že robíš nej… @playandwin Nestaval som 15 rokov firmu na nohy, aby ma nejaký plačko vyhodil z koľaje a ja robil za par drobných.