Ahojte, chcela by som sa opýtať na názor, s dedila som byt.je lepšie ho ponechať a dat do prenájmu?? Alebo predať a vyplatiť hypo na dom? A ešte uvažujem že by som. Ho predala a dala postaviť malý zrubový dom ktorý by som. Prenajímala..ďakujem za každý vás názor
ale kdeze, to vsade ide najom hore, 400 eur a viac. presne ako pises ze je to ako na urovni hypoteky, takze nieco po zaplateni vsetkych nakladov ostane.
@milan_ ale byt bude rokmi len naberat na cene, dozaista ceny nehnutelnosti, bytov nepojdu len tak dolu, cize mat a prenajimat aj ked by som mala byt len na nule, tak stale som OK lebo casom predam a budem mat vybavene 😉
@monicka118 no ano, ak uvazujete s nejakym idealnym stavom. Chcel som len povedat, ze dat byt do prenajmu neznamena automaticky, ze pridu peniaze "zdarma". Ak je byt v povodnom stave, treba don najprv nasypat peknych par tisic, nech to nejak vyzera. Dalej, moze sa stat, ze nezozeniete podnajomnika aj pol roka, dalsi vam po styroch mesiacoch odide a zas budete hladat. Pri podnajomnikoch sa vzdy nieco poskodi (drobnosti, ktore sa ale nascitavaju), cize po povedzme 10tich rokoch zistite, ze zasa treba dat par stovak do renovacie. A to nehovorim o zlych skusenostiach s podnajomnikmi, hlavne s neplaticmi. Ak je to rodina s malymi detmi, nefunguje to tak, ze im vymenim zamok a dovidenia. Plus predpokladam, ze to pojde na zmluvu, cize 19% zo zisku si vezme stat.
Skratka treba pouzit pero papier a rozum.
@zipsuliak ked je fakt, ze niektori to nemaju na cele napisane. Kamarat prenajimal byt mlademu paru, ze uplne taky v pohode boli, ze dalo sa s nimi dohodnut, platili na cas, ale ze to co dovadzali v byte, ze dovidenia. Potom sa vystahovali a nasiel v zachode potrebu mimo wc a taketo skvosty.
@zerex4 to si robis srandu? boze niektori ti ludia ze ako sa fakt za seba nehanbia. ale presne niekedy je to tazko odhadnut, ked ti pride niekto na prehliadku a teraz co opytat sa ho ci je mimo alebo nie.
@exponent dohodnúť s bankou nemusí byť úspešné...
Ale vážne, mne to povedali už v troch bankách.... treba čítať drobný text VOP.
Ja netvrdím, že byt v záložnom práve nikto neprenajíma. Len je to v rozpore s podmienkami banky a problém je, len keď sa to banka dozvie.
Treba byt pozitivny a opatrný… my sme natrafili na prvý krát na super podajomnikov cez agentúru a to hneď po mesiaci hľadania, na druhy krát sme nenatrafili niedobre čo to poškodili ale presne poopravovali sme z časti depozitu a v príebehu mesiaca sme zas prenajali a je dobre 🙏🏻Je to aj risk ale tak to už v živote chodí ✌🏻