Ahojte, zaujimali by ma vase nazory na moju situaciu - momentalne prenajimam byt, zarabam na tom mesacne cca 200 eur. Ale brat s priatelkou sa vracaju zo zahranicia a chcu ist byvat do mojho bytu, nakolko nemaju nic svoje. Teraz ma hryzie otazka, co mam robit - prenajat im to za cenu ako pre cudzich sa mi zda trapne, nechat ich tam byvat za cenu energii mi zasa narusi dost rozpocet, nakolko som na rodicaku, s manzelom mame na krku hypoteku atd, cize tych 200 eur mesacne nam celkom pomaha. Kazdy vravi, ze rodine neprenajimat, lebo su potom iba hadky z toho. S bratom vychadzame fajn, tak je to pre mna o to tazsie.Co by ste robili na mojom mieste? Vdaka za rady!
@lili929 ak žije ako tu píšeš, a máš takú dobrú podnajomnicku, tak by som ho neprenajal. Ťažko získaš potom nového dobrého najomnika. Proste povedz ze nemôžeš vypovedať zmluvu, že sa nedá...
@lili929 neviem ci zijeme v tej iste zemi, ale pravny narok na byvanie na svk maju len obyvatelia tmavsej pleti, dokonca mozu robit elektricke pripojky svojpomocne a stavat na cudzich pozemkoch. Ja aj ty mame na byvanie presne taky isty "narok" ako tvoj brat, a to zaplatit si to. Moze si prenajat iny byt a tak isto ako ty si ho moze kupit.
@lili929 taku zahmlievajucu odpoved by som neakceptoval... mozno aj budu chciet na chvilku zaparkovat u teba, a mozno sa pritrafi aj dieta a moze to byt aj na viac chvil.... potom sa moze stat ze budes bezcitny netvor, ak budes chciet nakladat so svojim majetkom...
zachoval by som status quo a dobre vztahy. ak sa brat naserie, tak by sa skor ci neskor urcite v tejto oblasti vztahy aj tak vyhrotili....
@mjanko uz si vyriesil podlahovku v iglu? Predpokladam,ze v tom dome postavenom podla antickych stavebnych noriem budes maf radiatory pri vnutornych stenach. Ako zakomponujes ionske stlpy pod atiku bez tepelnych mostov? Jo a nie ze pouzijes vysokopecnu pemzu ako podsyp pod zakladovu dosku. To by bol pruuuuser...
@lili929 Nie nikdy!!!! Ja som mal s bratom tiež veľmi dobré vzťahy, kým som mu nedal plnú moc na predaj môjho pozemku.. ]-( Takže za mňa RODINE NIE!!!!!!! ;-)