Diskusiu odoberá 1 človek

Podnajomnik z cudziny a modra karta

Ahoj, prvykrat mam podnajomnika z Indie, ktory "vraj" ide ziadat o modru kartu. Normalne ma spisanu so mnou zmluvu o podnajme. Ale teraz vraj potrebuje ist k notarovi a spisat Cestne vyhlasenie o poskytnuti ubytovania a vraj to musia podpisat obaja majitelia bytu (foto prehlasenie v prilohe). Ako laikovi sa mi to zda byt v poriadku, ale radsej sa opytam, kedze v dnesnej dobe si nie je clovek nicim isty. Nevyznam sa do tychto veci a radsej sa poradim, aby som sa nedostal do zbytocnych problemov. Nehrozi ziadny pruser v tomto smere? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od norulakp:

Ahoj, prvykrat mam podnajomnika z Indie, ktory "v…
@norulakp Takže pán je ing a má plat 1800€+ a má pracovnú zmluvu na minimálne 6 mesiacov? To čestné prehlásenie by som doplnil, že ubytovanie bude poskytnuté podľa Zmluvy o prenájme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od norulakp:

Ahoj, prvykrat mam podnajomnika z Indie, ktory "v…
@norulakp Na Tvojom mieste by som zašiel za Judr.nech si to prečíta a poprípade "ošetrí" Tvoj prípad...Notárovi je to jedno na čo Ti dá razítko...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Nemam skusenosti, len domnienka: Vyhladaj si potrebne doklady k modrej karte, len pre tvoje info, nech vies. Ja chapem "cestne vyhl o poskytnuti ubytovania" ako neuplny dokument -poskytnutie ubytovania zadarmo. Doklad k modrej karte by mal byt "doklad o ubytovani na sk" v tvojom pripade = najomna zmluva. Takze doplnit ako hore pise frantisek ak nestaci najomna zmluva lebo bola podpisana uz davno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?