Odpoveď na príspevok od rapidek:
zase len "pindy" ktore su zname a neriesia situac… @rapidek To tiež nie je úplne šťastné. Takú zmluvu môžeš predĺžiť len 3x. Ak by si ju chcel potom zrušiť a uzatvoriť novú s rovnakým človekom, mohlo by ísť o zastretie právneho úkonu. Navyše jeden z dôvodov výpovede môže byť aj že prenajímateľ potrebuje byt pre seba alebo rodinných príslušníkov, čo si myslím, že je celkom ok. Preto je podľa mňa lepšie dať ju na čo najdlhšie obdobie (2 roky) a v prípade potreby sa oprieť o tento bod.Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
Ahojte Strecháči. Obnovujem diskusiu, nakoľko sa … @denisa_hajdukova mohli by ste este zajst do problematiky najom vs podnajom a vyhody z toho plynuce... Ak ja ako prenajimatel prenajmem najomcovi a on potom podnajomcovi, ked potrebujem ukoncit zmluvu s podnajomcom, staci ked sa dohodnem na ukonceni mojej zmluvy s najomcom a podnajom zanika spolu s najmom... Ci to je naozaj tak, mohla by ozrejmit pani JUDr.Odpoveď na príspevok od ralf364:
@rapidek To tiež nie je úplne šťastné. Takú zmluv… @ralf364 ake zastretie pravneho ukonu? v zakone je limitovanie len predlzenie zmluvy, lenze ked zmluva vyprsi a strati platnost, tak ti nik nezakazuje uzavriet novu.Odpoveď na príspevok od minoo:
@denisa_hajdukova mohli by ste este zajst do prob… @minoo Ďakujem za tip na rozšírenie článku