Neplatič za prenájom bytu

Zobraz úvodný príspevok
zdravím.mám problém s mojim nájimníkom. Uz nezaplatil za 3 mesiace nájomné, predtým tiež to bolo s ním tak, že vždy meškal, ale doplatil, no teraz už nemam trpezlivosť, pretože sluboval a nedodržal už opakovane termín platby, no teraz už ani neodpovedá na telefonát, výzvy. 2 výzvy som mu už pýsomne osobne doručil,mal tam termín na zaplatenie dlžnej sumy do 31.1. 2012 no do dnešnéhpo dna tá suma nebola uhradená. Je neaká páka ako z neho dosťať nedoplatené nájomné a ako ho dosťať z vlastného bytu? Pomože mi v tom polícia pri vysťahovaní a súd pri vymáhaní dlžného nájomného, alebo existuje neaká rýchlejsia cesta napr. vymáhačska firma atd.? Chcem sa spýťať ,ako mám ja postupovať v mojom prípade podla vás, ako ste to vy riešili? Dakujem za odpoved a každú radu.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od rapidek:

zase len "pindy" ktore su zname a neriesia situac…
@rapidek To tiež nie je úplne šťastné. Takú zmluvu môžeš predĺžiť len 3x. Ak by si ju chcel potom zrušiť a uzatvoriť novú s rovnakým človekom, mohlo by ísť o zastretie právneho úkonu. Navyše jeden z dôvodov výpovede môže byť aj že prenajímateľ potrebuje byt pre seba alebo rodinných príslušníkov, čo si myslím, že je celkom ok. Preto je podľa mňa lepšie dať ju na čo najdlhšie obdobie (2 roky) a v prípade potreby sa oprieť o tento bod.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:

Ahojte Strecháči. Obnovujem diskusiu, nakoľko sa …
@denisa_hajdukova mohli by ste este zajst do problematiky najom vs podnajom a vyhody z toho plynuce... Ak ja ako prenajimatel prenajmem najomcovi a on potom podnajomcovi, ked potrebujem ukoncit zmluvu s podnajomcom, staci ked sa dohodnem na ukonceni mojej zmluvy s najomcom a podnajom zanika spolu s najmom... Ci to je naozaj tak, mohla by ozrejmit pani JUDr.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@rapidek To tiež nie je úplne šťastné. Takú zmluv…
@ralf364 ake zastretie pravneho ukonu? v zakone je limitovanie len predlzenie zmluvy, lenze ked zmluva vyprsi a strati platnost, tak ti nik nezakazuje uzavriet novu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@denisa_hajdukova mohli by ste este zajst do prob…
@minoo Ďakujem za tip na rozšírenie článku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?