Diskusiu odoberájú 2 ľudia

Nájomná zmluva - výpoveď

Dobrý večer, chcela by som poprosiť o pomoc. Ak je tu právnik alebo niekto, kto mi vie vyložiť časť nájomnej zmluvy týkajúcej sa výpovede, veľmi mi to pomôže. Nie som si istá, či podľa tejto zmluvy môžeme vypovedať nájom skôr . Nájom máme do 31.6. , ale naša rodinná situácia sa vyvinula tak, že by sme potrebovali odísť z nájomného bytu už od apríla. Môžeme dať mesačnú ( prípadne dvojmesačnú výpoveď ? ) Veľmi ďakujem za pomoc. 4. Nájomca môže vypovedať nájom Bytu: ak sa Predmet nájmu stal nespôsobilý na dohodnuté užívanie a táto skutočnosť nebola spôsobená zavinením Nájomcu alebo osôb s ním žijúcich v spoločnej domácnosti, 5. Ak bola daná písomná výpoveď, skončí sa nájom bytu uplynutím výpovednej lehoty. Výpovedná lehota začína plynúť dňom nasledujúcim po dni, v ktorom bola druhej zmluvnej strane doručená výpoveď. Výpovedná lehota nesmie byť kratšia ako jeden mesiac okrem prípadu písomnej výpovede z dôvodov podľa bodu 3 písm. a) alebo písm. b) alebo bodu 4 tejto Zmluvy, kedy nesmie byť kratšia ako pätnásť dní. 6. Ak Nájomca napriek písomnému upozorneniu opakovane porušuje povinnosti, ktorých porušenie by inak zakladalo právo Prenajímateľa ukončiť nájomný pomer výpoveďou, je Prenajímateľ od Zmluvy oprávnený odstúpiť. 7. Nájomca je oprávnený od Zmluvy odstúpiť, ak Predmet nájmu nebol odovzdaný v stave spôsobilom na dohodnuté užívanie alebo ak Prenajímateľ v rozpore s touto Zmluvou jednostranne zmenil výšku Nájomného a Preddavku. 8. Nájomca nesmie bez zákonného dôvodu ukončiť Zmluvu skôr než uplynie Doba nájmu; v prípade, že túto svoju povinnosť Nájomca poruší, Prenajímateľ je oprávnený na zmluvnú pokutu vo výške 1.200,- EUR, ktorú si môže strhnúť zo Zábezpeky. Výpovedná lehota v takomto prípade je 2 mesiace.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubica2403:

Dobrý večer, chcela by som poprosiť o pomoc. Ak j…
@lubica2403 v zmysle bodu 5 mozete dat vypoved, musi byt minimalne mesacna. Pocita sa tak, ze ak das v januari vypoved, zacina plynut od 1. Februara a uplynie uplynutim mesiaca. Pokial ide o bod 8. Nrmoze sa vztahovat k bodu 5 pretoze nemozes mat zmluvou dane pravo (napr dat vypoved) a zaroven byt zmluvou za vykon svojho prava sankcionovana.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@lubica2403 v zmysle bodu 5 mozete dat vypoved, m…
@sousedekovci89 veľmi ďakujem za pomoc ❤️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?