Záložné právo na pozemku

Zdravím, Chcem sa informovať kúpili sme dom s veľkým pozemkom. Na celej nehnuteľnosti vrátane pozemku je záložne právo banky. Uvažujeme nad možnosťou kde by sa rozdelili pozemky starý dom s častou pozemku by sa predal a na oddelenom pozemku by sme postavili dom. Hlavná otázka znie, ako vyňať určitú časť pozemku zo záložného práva resp. je to možné odstrániť zalozne právo? a čo to obnáša? Ďakujem za vaše skúsenosti o ktoré sa podelíte
Odpovedať
treba sa ist informovat v banke ci to umoznia a za akych podmienok....banke sa zhorsi pozicia (rovnaky uver budu mat zalozeny nizsou zabezpekou), je otazne ci s tym budu suhlasit, mozu ale nemusia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

treba sa ist informovat v banke ci to umoznia a z…
@zacik ďakujem za info
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika_domcek:

@zacik ďakujem za info
@kika_domcek hlavne aby bola hodnota tej nehnuteľnosti vyššia ako požičaná suma. To je gro a zvyšok je na banke už. Alebo potom vyplatiť časť sumy, aby bola nižšia než tá hodnota čo stanovia po rozdelení.
Odpovedať
To bola asi dosť ošemetná kúpa, pokiaľ sa pri predaji nevyplatil zbytkový úver banke. Na katastri je to prepísané?
Odpovedať
Požičať si peniaze a vyplatiť úver, tým zanikne záložné právo. Rozdeliť pozemok a na jeden z pozemkov zobreť úver, za ktorý budete ručiť pozemkom. Z peňazí získaných úverom vrátiť požičané peniaze. Na druhom pozemku začať stavať dom..
Odpovedať
Tak neviem, ale vy ste kúpili dom s ťarchou? V preklade ste sa dali oklamať a nezistili ste si základne informácie? Pretože pokiaľ Vás predávajúci odrbal, tak vy s tým nepohnete. Bez jeho súhlasu neprepíšete ohľadom ťarchy nič a predpokladám, že nebudete chcieť splatiť úver niekoho iného. Môže sa Vám teraz stať, že predávajúci prestane naschvál platiť, ale etn komu zoberú dom budete vy. Čiže ste si to dosť pokašľali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Tak neviem, ale vy ste kúpili dom s ťarchou? V pr…
@fero1821 kúpiť nehnuteľnosť s ťarchou nie je nič nemožné ani zlé, niekedy dokonca aj výhodné. Samozrejme na to potrebujete súhlas banky, ktorá od vás bude vyžadovať všetky náležitostí ako keby ste si vybavoval hypotekárny úver a predávajúci vám v kúpnej cene zohľadní výšku zostatku hypotéky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Tak neviem, ale vy ste kúpili dom s ťarchou? V pr…
@fero1821 nie dom sa nekupoval s ťarchou ale vzhľadom k tomu že človek nemá bežne na úcte takú sumu aby v hotovosti kupoval nehnuteľnosť tak sa brala na hypotéku kde si banka tým pádom musela dať záložne právo. Akurát škoda že sme nato nemysleli pred tým než si dala banka záložne právo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika_domcek:

@fero1821 nie dom sa nekupoval s ťarchou ale vzhľ…
@kika_domcek aha takto... no to áno na to trebalo myslieť dopredu. Každopádne treba skúsiť v banke, či by sa to nejako dalo poriešiť, prípadne, či nemáteiný majetok, ktorý by sa dal ako záložné právo spolu s domom a vyyňať pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?