Vytíčenie pozemku - prizvanie vlastníkov susedných pozemkov

Ahojte. Chystám si dať vytýčiť hranice pozemku z dôvodu stavby plotu. Situácia je taká že na okolí sú len zarastené pozemky. Pozemky z prav a ľava majú viacero vlastníkov. Vytýčenie pozemku bude na základe geometrického plánu ktorý je na katastri, a tak ako som pozemok kúpil. Chcem len vedieť svoje hranice reálne v teréne. Geodet mi odporučil aby som formou listu kontaktoval vlastníkov susedných pozemkov a prizval ich ku aktu vytyčovania pozemku ku stanovenému dátumu ktorý určím spolu s ním. Aby teda v budúcnosti keď budú riešiť susedia pozemky neboli problémy. Vytýčenie bude oficiálne aj s kolkami. Riešil už niekto z vás takúto vec? Ako by malo po formálnej stránke vyzerať takéto oznámenie? Je to vôbec potrebné? Ďakujem.
Odpovedať
@kajo873 ja som vytycoval. nevolal som nikoho. Ak natrafis na neprijemneho cloveka aj tak nebude "tvojmu" geodetovi verit.
Odpovedať
@kajo873 za vytýčenie hraníc pozemku zodpovedá odborne spôsobilá osoba a tou je geodet, ktorý ručí za správnosť vytýčenia. Týmto návrhom akoby sa chcel geodet poistiť, aby v budúcnosti, on ako zodpovedná osoba za vytýčenie hranice, nemal nejaké ťahanice s vlastníkmi susedných pozemkov. Prítomnosť vlastníkov susedných pozemkov nie je potrebné. V prípade budúceho sporu so susedmi (môžu sa aj zmeniť napr. predajom, darovaním, dedičstvom ), by som odporúčala nech si na svoje náklady zavolajú "svojho" geodeta, ktorý správnosť vytýčenia hranice buď potvrdí, alebo vyvráti (čo je málo pravdepodobné).
Odpovedať
Geodet sice zodpoveda za vytycenie ale nezodpoveda za to kam ten plot postavis.
Odpovedať
Normalny formalny list pošli vlastníkom, oznám, že vtedy a vtedy ideš vytyčovať pozemok v spolupraci s... a ak maju zaujem nech pridu. Viac nemozes urobit si myslim.. kto bude chciet pride.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked cces stavat plot chod cestou ohlasenia stavby tym padom potrebujes geometricky plan nejaky nacrt ako bude plot vyzerat a v stavebnom konani stavebny urad oznami vlastnikom zacatie konania aked v stanovenej lehote nepodaju namietku nadobudas pravoplatnost a stavias
Odpovedať
@wolodymyr plot je ako drobná stavba, začatie stačí oznámiť lne na obecnom úrade, netreba ísť na stavebný či?
Odpovedať
@wolodymyr nie som si isty ci informuju pri ohlaseni majitelov okolitych pozemkov pokial nezaskrtnes ze potrebujes vyuzit okolite pozemky na stavbu..
Odpovedať
Profilova fotka
Aj drobnu stavbu ohlasujes na stavebnom urade aspon u nas to tak je
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?