Územný plán RD x priemyselná zóna

Zdravím, postavili sme dom na konci zóny IBV (rodinné domy atd..), asi 150m od nás stojí mala hala,ešte aj cesta nás oddeluje a dalej su aj dalsie firmičky. Posledný rok nejaký podnikatel skupuje pozemky a spája, dozvedel som sa,že asi za účelom nejakej skladovej/priemyselnej haly. Podľa chabého územného plánu je táto lokalita asi bielej farby. Ešte nie je v štádiu na stavebné povolenie a preto to ani oficialne neriešim. Predpokladám, že IBV a priemyselná zóna majú nejaké dané vzdialenosti a podmienky,čo môže stáť vedľa RD? Riešil to niekto? Číslo zákona/nariadenia? Chcel by som byť informovaný. Viem že "stavať sa musí" ,ale samozrejme s rozumom,nikto nechce vedľa domu točiace sa kamiony a výrobu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od budix:

Zdravím, postavili sme dom na konci zóny IBV (ro…
@budix To, že máš vedľa tvojho pozemku pozemky určené na iný účel ()piremysená výroba, sklady a pod.) si predsa vedel. Aj si vedel, ako ďaleko je tá zóna. Ak ppostavia hoci aj výrobnú halu na tých pozemkoch, tak nič neporušia. Kľudne môže byť na jedne strane cesty IBV a na druhej strane cesty priemyselný objekt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@budix To, že máš vedľa tvojho pozemku pozemky ur…
Veru, aj autodielňa s 10000 pneumatikami na kope pri tvojom plote.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@budix To, že máš vedľa tvojho pozemku pozemky ur…
@chrobak7 Ako píšem, nie je to priemyselná zóna, je to bielou farbou = asi neurčená alebo nevypracovaný uzemný plán. Podla mňa trepeš, určite sú nejaké normy,nemôže byť RD výstavba a potom postavia vedľa ťažký priemysel/spaľoňu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od budix:

@chrobak7 Ako píšem, nie je to priemyselná zóna, …
@budix U nás v dedine bolo JRD, potom z neho urobili bioplynovú stanicu, hneď vedľa postavili veľkú zámočnícku dielňu. Bioplynku pred rokom zbúrali, pozemok rozparcelovali a teraz tam robia infraštruktúru pre okolo 50 rodinných domov. Okolo tej zámočníckej dielne. 😄 Mimochodom v lete na tých pozemkoch vykopali obrovksú a hlbokú jamu, do ktorej nahádzali minimálne 500 pneumatík, všelijaký odpad z búrania biplynky a potom naviezli na to zeminu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?