Územný plán

Ahojte jedna sa o to ze mame k dispozícii pozemok ktorý bol doteraz v extravile ale momentálne tam prebieha schvaľovanie územného plánu. Už je v tom poslednom štádiu kedy to podali na schválenie úradom. Neviem prosím vás niekto ako to dlho to môže trvať? Či máme radšej riešiť iný pozemok chceli by sme do konca roka aspoň začať riešiť projekt. Ďakujem pekne za odpovede.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od misala123:

Ahojte jedna sa o to ze mame k dispozícii pozemok…
@misala123 Ten pozemok bude naďalej v extraviláne. A to, či tam dovolia stavať alebo nie, môže trvať rok, ale kľudne aj 10 rokov. Má to byť podľa územného plánu určené na výstavbu už teraz, alebo to je len ako výhľadový plán? Máš k dispozícii návrh územného plánu, ktorý idú schvaľovať?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@misala123 Ten pozemok bude naďalej v extraviláne…
@chrobak7 nemám návrh. Ja som bola za starom s tým ze tam chceme stavať ale mi povedal ze mam počkať ze to už nebude dlho trvať. Na susedný pozemok majú ale povolenie na stavbu a tiež sú ešte v extravilane.
Odpovedať
Profilova fotka

@chrobak7 nemám návrh. Ja som bola za starom s tý…
@misala123 tak na čo čakáte? projekt avybavovať. Tam je treba územné rozhodnutie, projekt na územné je jednoduchší, treba konať.
Odpovedať

@chrobak7 nemám návrh. Ja som bola za starom s tý…
@misala123 Už som ti raz napísal - hranice zastavaného územia (intravilán / extravilán) sa prijatím územného plánu rozvoja obce nezmenia. Aj tvoj aj susedov pozemok bude stále v extraviláne. Extravilán či intravilán nemá nič spoločné s tým, či sa tam môže alebo nemôže stavať. To, že na susednom pozemku je povolené stavať ešte neznamená, že aj na tvojom pozemku sa môže stavať. Ja mám tiež dom, kde z jednej strany za plotom je možné stavať, ale z druhej strany za plotom sa stavať nedá. Treba si zohnať ten územný plán a pozrieť, kde sú hranice funčných oblastí a ako je (alebo ako bude) definovaná funkčná oblasť, v ktorej je tvoja parcela.
Odpovedať
Neuspokojte sa s tým, že starosta povedal, že ešte počkajte už to dlho nebude lebo to môže byť aj 2 roky. Krok 1- pozrite sa na aktuálny územný plán, či sa podľa neho ráta so stavbou domov na Vašeom pozemku, ak áno, tak ani nemusíte čakať na nový územný plán a môže te začať riešiť projekt atď. Krok 2- Ak sa podľa aktuálneho územného plánu nedá stavať, tak žiadajte návrh nového plánu, ktorý bude posudzovaný rôznymi úradmi, aby ste vedeli, či nový plán ráta so stavbou domov. Pokiaľ neráta, tak nedostanete príslušné povolenia, ak starosta vie či sa s tým ráta či nie nech to povie a nech nebude všeobecný, že máte počkať, pretože môžete čakať rok a po roku Vám povie, že no ale Váš pozemok tam nespadá a vy medzitým stratíte kopec času. Krok 3 - nie je pre Vás vôbec podstatné, či ide o intravilán či extravilán, podstatné je to, či územný plán (pôvodný krok 1 alebo nový krok 2) ráta so stavbou rodinných domov na danom pozemku. Ak by návrh nového územného plánu počítal s rodinnými domami, ale ešte nie je schválený, tak oplatí sa ísť do rizika vypracovania projektu kým to schvália, lenže je to malý risk, že to neschvália. Úprimne neviem aké sú postupy úradov na schválenie takéhoto územného plánu, či ide len o formalitu a schvália to alebo nie. Vyjadruje sa tam viacero inštitúcii, ktorí môžu dať mnámietky. Nie je to len na obecnom úradše. Obecný úrad v podstate len vypracuje návrh územného plánu cez projektantskú agentúru, schvália to na zastupiteľstve, ale rozhodujúce slovo má krajský úrad. Ten si vyžaduje následne vyjdarenia dotknutých orgánov.
Odpovedať
Existuje UPI....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?