Pristupova cesta k pozemku

ahoj mam vo vyhliadke pozemok ktory je teraz naozaj orna poda..od zastavanej plochy je cca 50m je nato vydane vyjadrenie starosty ze je tam povolena vystavba RD. chcem sa spytat ako to je s pristupovpu cestou?? 7 vlastnikov kupilo pozemok aby mali spolocnu cestu.moja otazka znie kto je povinny spravit pristupovu cestu k pozemkom a kto ju bude platit...vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko Tak vybudovať aj platiť ju budú musieť tí čo tam budú chcieť stavať, keďže pozemok bez prístupovej cesty nemôže byť stavebný tak až keď vybudujú a skolaudujú prístupovú cestu mali by dostať stavebné povolenia na domy, a to sa pripravte na celkom veľkú sumu stavba cesty nieje lacná záležitosť.
Odpovedať
@martosko existuje taka moznost za sa sused-spoluvlastnik zatne a nebude hciet prrisoiet sumou k stavbe prist cesty? je to jeho povinnost alebo len dobra vola prispiet na stavbu..nie pozemok ale stavbu
Odpovedať
tych 7 vlastnikom (kto iny) , spisat zmluvu o vystavbe cesty naslednej starostlivosti o nu a hor sa do vybavovaciek. Alebo zalozit zdruzenie vlastnikov tej cesty. Zalozit ucet z ktoreho budete vstko platit. Vsetkym 7 by malo ist o to mat tu cestu.
Odpovedať
@pluvko pokiaľ územný plán neurčuje kategóriu cesty a cesta bude mať dĺ. 50 m, postačuje aj jednopruhová obojsmerná, aby ste mali menšie náklady..Bude to potom slepá ul. s obratiskom na konci. Čo sa týka konštrukcie vozovky, táto môže byť aj štrková (počas výstavby RD) a neskôr sa môže dokončiť aj kryt vozovky. Každopádne uzatvoriť vzájomnú zmluvu a spoločnej investícii, spoluvlastníctve - každý v podiele 1/7 pozemku, na ktorom bude cesta a majetkovej správe a užívaní po ukončení cesty - účelovej komunikácie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak asi by sa na ňu mali poskladať všetci, ktorí tam plánujú stavať. Ono by to malo byť tak, že by sa malo začať stavať až keď je skolaudovaná cesta ale však vieme ako to funguje, že aj v nových štvrtiach je koľko krát len spevnená makadamová cesta. Ale mali by sa na nej podieľať isto všetci a nie len jeden to by už ako bolo.
Odpovedať
Profilova fotka
No podľa mňa je teda logické, že sa na ňu poskladajú tí, ktorí tam budú bývať. Neviem či sa to rieši aj nejako inak a asi to nebude najlepšia správa ale asi to bude tak. Treba sa spýtať aj na úrade, nič za to nedáte takže skôr sa tam informovať ako to vyriešiť. A ak to teda budete musieť platiť vy ako vlastníci pozemkov tak hádam aspoň budú všetci ochotní, veď je to dlhodobá a hlavne podstatná investícia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?