Odpoveď na príspevok od djamilia:
Dobry den moja sesternica z druheho kolena vlastn… @djamilia dovod nadobudnutia je zapisany aj v katastri. Otvorte si list vlastnictva a citajte.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@djamilia dovod nadobudnutia je zapisany aj v kat… @sousedekovci89 je tam na 28 roznych parciel a v Titul Nadobudnutia je: darovacia zmluva z roku 2008. To znamena ze vsetky parcely ziskala sesternica z druheho kolena len tymto jednym ukonom?Odpoveď na príspevok od djamilia:
@sousedekovci89 je tam na 28 roznych parciel a v … @djamilia tak asi keď je to tam napísané, tak asi áno. 🙄Odpoveď na príspevok od djamilia:
@sousedekovci89 je tam na 28 roznych parciel a v … @djamilia Áno ak je toto jediný titul nadobudnutia tak všetko zapísané na danom LV nadobudla darom. Samozrejme je otázka či darovaciu zmluvu podpísala "dobrovoľne", poznám takéto prípady ale to sa veľmi ťažko dá už s tým niečo robiť. Toto všetko sa mohlo zistiť aj pri DK kedy mali byť prizvaný všetci dedičia a kde bolo uvedené všetko vlastníctvo.Odpoveď na príspevok od djamilia:
Dobry den moja sesternica z druheho kolena vlastn… @djamilia Dobrý deň, ak mám pochybnosti o spôsobe nadobudnutia vždy píšem na príslušný kataster žiadosť o prešetrenie zápisu vlastníckych práv a históriu parcely, samozrejme žiadosť musíte dobre zdôvodniť, prečo to chcete vedieť práve Vy, to znamená preukázať že ste jednou z možných dedičov a pod.Odpoveď na príspevok od pozemky123:
@djamilia Dobrý deň, ak mám pochybnosti o spôs… @pozemky123 dakujem krasne za radu.Odpoveď na príspevok od djamilia:
Dobry den moja sesternica z druheho kolena vlastn… @djamilia Závisť je niekedy moc silnou motiváciou (na udávanie, prešetrovanie a pod... )Odpoveď na príspevok od petersd:
@djamilia Závisť je niekedy moc silnou motivácio… @petersd prosim? O sebe hovorite?Odpoveď na príspevok od djamilia:
@petersd prosim? O sebe hovorite? @djamilia A doteraz Vás to nejako netankovalo až po 12 rokoch idete dať prešetriť zápis darovaním osoby, ktorá už nežije. Poviem to takto. Mali ste sa o majetky zaujímať skôr. Nevyčítam Vám to, pretože ste to asi nemohla tušiť, že prebieha nejaký zápis a pokiaľ to tá sesternica vtedy robila tajne s tým, že prababka to podpísala a nikomu nič nepovedala, tak ste to ani vedieť nemohla. Ale pozrime sa na to polopatisticky. To, či to prababka podpísala dobrovoľne alebo pod nátlakom alebo či bolo uvedená do omylu, že ani nevie čo podpisuje nevie nikto a už to ani nepreukážete. Kataster Vám nezistí ako to bolo. Pokiaľ je zmluva v poriadku a nemá dôvodné podozrenie, tak zapíše každú zmluvu čo dostane na stôl. Ak to urobila prababka dobrovolne, tak s tým neurobíte nič. Ak nedobrovolne, tak to nemáte ako dokázať. A to, že to zatajila vo veci nehrá žiadnu rolu. Jednoducho ak to prebehlo tak ako píšete, tak sesternica bola proste šikovná nech to znie akokoľvek hnusne. Prv by ste si mala overiť, či vôbe idete obviňovať človeka dôvodne alebo nie, teda zistiť, či tie parcely, ktoré momentálne vlastní predtým vlastnila tá prabaka alebo či jej to nedarovala iná osoba, prípadne jej matka alebo otec. Neviem si predstaviť, že kataster Vám odpovie a napíše Vám všetky tieto citlivé údaje len tak lebo ste si zmysela aj keď skúsiť to môžte. Jediný spôsob ako napadnúť zmluvu je súd. Ale aj tam to nemôže napadnúť hocikto. Musíte mať na to nejaký právny záujem a neviem, či by to súd vyhodnotil, že ty ako sesternica z druhého kolena na tom nejaký právny záujem máš. Napadnúť by to musela priamo dedička a musela by preukázať, že zmluva bola uzavretá pod nátlakom, čo bude ťažké až nemožné. Toľko môj názor na vec.