Chcela by som sa informovať ohľadne skúseností, ktoré s tým možno máte.
Babka mala pozemky v Rumanovej a previedla ich na mamu. Je tam však nejaký problém so spoluvlastníkmi, ktorí odišli až do Ameriky. Naša právnička rozhodla, že nebudeme hľadať potomkov po Amerike, ale že to pôjde vydržaním. Neviem aký bude ďalší postup a priznám sa, že veľa o tom neviem. Následne mama chce predať tie pozemky a peniaze z nich pôjdu na našu stavbu.
Je reálne, aby sa pozemky pri tomto postupe predali do konca roka 2011 ?
Majú cca 2 hektáre a myslím, že inž. siete by bolo treba dotiahnuť (v tom prípade si myslím, že by to kúpil len nejaký developer, príp. niekto "lovatý", kto môže vraziť peniaze do rozdelenia pozemkov a dotiahnutia sietí.
Ďakujem za každú radu !
@micak ten termin realny nie je ;-) vydrzanie uz nefunguje tak, ako kedysi.... este mozno by to slo ak by to stale bolo pisane na babku, ale ak je to uz prevedene na mamu a ta vlastni cast pozemkov, tak... ostava bud hladat potomkov po amerike (a dediske konania a podobne nalezitosti) alebo sa obratit na sud so ziadostou, aby vytycil, ktora cast pozemku je mamina.... inak sa to neda, ak su tam teda ti spoluvlastnici ako pises....
rozdelit pozemky a dotiahnut siete, to nie je uz az taky problem, hlavny problem je vytycit parcelu, kde jedinym vlastnikom bude tvoja mama ;-)
a druha vec, aj keby sa to nejakym zazrakom podarilo este toto leto ( co fakt nehrozi kvoli sudom) tak potom tiez rychly predaj takej pody nebude.... asi to stavebny pozemok nie je, vsak??? a je to aspon v intravilane??? pretoze ak je to extravilan a orna poda, tak.... to vidim na dalsi rok, ak nie dva :-)
proste... ak z tych penazi z predaja chcete stavat dom, tak skor ako za pat rokov to fakt realne nie je ;-) -no, mozno sa mylim a zmaknete to za styri :-D
To sa takto neda povedat... Co je to za problem s tymi spoluvlastnikmi? Babka si myslela, ze pozemky vlastni ale na LV su spoluvlastnici? Alebo na LV je obrovsky pozemok / parcela, ktora zahrna aj babkine?
@kaktusik007@bazulka velmi tomu nerozumiem a myslim, ze ani mama.
Dnes to skusim zistit. Viem len, ze je potrebne teraz to vydrzanie, potom este nejaky krok a potom, ze uz by sa mohlo predavat. Ta pravnicka mamine dala slub, ze do konca roka to ma predane. Mamina ju nasla az cca mesiac do zadu, ale aj tak sa mi zda divne, ze sa to vybavuje 4-5 rokov a dokaze to vybavit za par mesiacov. Bolo by to super, ale viem, ako ide na SR vsetko "hladko"...
@micak bacha na tetu pravnicku ;-) - moze to skusit vybavit aj skor, vsetko sa da, len.... na zaklade tohto tu je minimum informacii.... ono tych 4-5 rokov som strelila, ale ked ratas ze nikde nemas znamosti, cakas na pravoplatne rozhodutia sudov, tak.... fakt je to realne zial takato doba..... ]-(
a su taki ludia, co v dobrej viere oslovili pravnicku, dostali milion za pozemky, vyplatili z toho 250tisic pravnicke, a hla, potom zistili, ze pozemky mali hodnotu niekolkych milionov!!!! takze opat apelujem pozor na pravnicku, ci si nechce prilepsit svoju polievocku..... pretoze tak to zial na slovensku chodi, kazdeho jedneho treba kontrolovat....
skus si to pozriet na katastri, preluskaj fora, hod otazky do googla.... najdi si cas pripadne zajst na prislusny kataster - je to na dlho, ale ludia su tam uz fakt ochotni..... a minimalne ti poradia, resp... vies si takto overit, ci ta ta pravnicka nezavadza....
@kaktusik007@bazulka
ahojte, trocha neskoro, ale predsa.
zistila som nasledovne: na zaciatku sa robil prepis pozemku z babky na mamu. Tym padom ma mama teraz 2 pozemky.
1. ma 58m2, typ orna poda, pozemok je v zastavanom uzemi obce.
2. pozemok ma 2385m2, typ orna poda, pozemok je mimo zastavaneho uzemia obce.
Oba pozemky vlastni len z 3/12, titul nadobudnutia je darovacou zmluvou.
Presne ale neviem, preco je potrebne vydrzanie (zlozite na vysvetlneie, prosto sa to doteraz nedalo zistit). Viete mi poradit, v akych pripadoch je nutne vydrzanie v maminej situacii ?
DAKUJEM !!!