Dobrý deň, vedel by mi prosím Vás niekto poradiť. Chceme kúpiť ornú pôdu v extraviláne. Aj sme sa s predávajúcimi dohodli, ale nakoľko je to nad 2000m2, tak predávajúci musia splniť zákon č. 140/2014. Musia cez web ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, register zverejňovania ponúk prevodu vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku podať inzerát. A ako to je ak sú štyria vlastníci? Kto podá inzerát? Jeden z nich? A druhý mu dajú na to splnomocnenie? Ak áno, môže to byť jedno splnomocnenie, kde budú všetci uvedení? A podpise musia byť overené?
Alebo nemusí byť splnomocnenie, stačí, že ten čo podáva inzerát je jeden z vlastníkov? Nikde som túto informáciu nenašla, všade sa len píše..."vlastník zverejní.."
Našla som len ... ak predávajúci nemá občiansky preukaz s čipom, tak si určí zástupcu, ktorý to za neho vykoná, tam treba splnomocnenie (zasa som sa nikde nedočítala či overené), v inzeráte sa vyznačí, že v zastúpení a do prílohy vloží to splnomocnenie.
Ale čo ak sú všetci majitelia?...
Vie mi niekto poradiť? Už to niekto robil? Ďakujem za akúkoľvek radu :-)
My sme to absolvovali pri Nitre, tiez extravilan obce, orna poda, bolo treba niekolko kol zverejnovania ponuk, nasledne spravit uzemne konanie, vynatie z podneho fondu a hura stavat..Dom uz stoji