Postup pri kúpe pozemku bývalého riečištia rieky.

Dobrý ,žiadam vás o pomoc pri postupe ako mám postupovať pri žiadosti o kúpu obecného pozemku ,ktorý užívame cca niekedy od 1975 roku. Ku kúpe pozemku sa mi poslanci obce nevedeli vyjadriť nakolko povodie váhu v RK uvedený pozemok stále eviduje ako vodný tok ,hoci od výstavby L.Mary bol uvedený tok prevedený inam ,a bývalé riečište bolo zasypané majitelmi susedných domov a pozemkov ,nakolko im vznikal smrad z bahna ,a zhoršoval im kvalitu bývania. Bývalé pozasýpané pozemky riečištia sú stále v ich užívaní a obhospodarovaní. Pozemky bývalého riečistia boli však nedávno prevedené na obec, ktorej poslanci teraz nevedia ako to májú odpredať záujemcom ktorý sa o to starajú od polovice 70 rokov .Či ako pozemky a alebo ako neexistujúcu vodnú plochu ,a či môžu vôbec prerušiť neexistujúci vodný tok. To bola výhrada pracovníka povodia váhu v RK ,poslanca obecného zastupitelstva.
Odpovedať
Podľa mňa musiš najprv docieliť aby ten správca povodia, neviem kto o tom rozhoduje, vyradil dané pozemky alebo byvale povodie z tej mapy riek. Inak podľa môjho názoru tam na tom nevybudujete nič. Až následne môžete riešiť nejaké predaje a kúpu. Čiže riešte to s tým komu to patrí do správy nie tu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Podľa mňa musiš najprv docieliť aby ten správca p…
@fero1821 Asi je to takto ,vačšie vodné plochy ,zároveň vačšie dotácie od štátu na činnosť. Bohvie koľko percent vodných plôch je takto iba na papiery po Slovensku. Fakty sú asi takéto ,vodohospodári to hodili na krk obciam .Ale nikto to nepríde pokosiť .Občan staraj sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?