Odpoveď na príspevok od tadeas232:
Dobrý deň, nakoľko som nikde nenašiel odpoveď ta… @tadeas232 Ty mu súhlas nedávaš. On bude potrebovať stavebné povolenie a podmienky určí stavebný úrad. Ty môžeš v rámci stavebného konania vzniesť námietky. ktoré posúdi stav. úrad a buď ich akceptuje a určí susedovi nejaké opatrenia, alebo ti ich zamietnu. Sused s tebou nemusí vôbec komunikovať ani sa na ničom dohadovať. A aj tu platí všeobecný stavebný zákon a vykonávacie vyhlášky.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@tadeas232 Ty mu súhlas nedávaš. On bude potrebov… @chrobak7 Ďakujem za reakciu. Nechcem mu robiť problém, no taktiež nechcem za pár rokov zistiť, že som mal "teraz" pri stav. konaní vzniesť námietku. Chcem sa poučiť na chybách druhých, nakoľko keď bude stavba stáť tak už toho pravdepodobne veľa neurobím. Dám takú možno všeobecnejšiu podotázku - ako môže mať susedova (prí)stavba vplyv na môj život ? Dažďová voda zo strechy, sneh, zmenia sa svetelné podmienky na dvore, strpenie budúcich opráv, obmedzenia a znížený komfort pri samotnej stavbe, strata súkromia, ... čo ešte? Nechcem mu robiť samoúčelne problém, no sebe taktiež.Odpoveď na príspevok od tadeas232:
@chrobak7 Ďakujem za reakciu. Nechcem mu robiť pr… @tadeas232 No hlavne on bude mať probém už pri výstavbe. Lebo ak ho nepustíš na svoj pozemok, neviem, ako omietne tú stavbu z tvojej strany. Vo vlastnom záume by tam mal nechať aspoň 0,5 metra odstup, ak nie viac. Veď inak sa nedostane k tej stene. Ako to ovplyvní teba, vieš len ty. My situáciu nevidíme. Teoreticky ťa to nemusí vôbec ovplyvniť, ale aj môže zásadne. S tým súkromín ... neviem, ako ti obmedzí súkromie nejaká stena za plotom.