Na čo všetko sú nutné povolenia?

Ahojte. Začínam s výstavbou domu a úpravou pozemku a chcem si zistiť aké zemné práce je možné vykonávať bez súhlasov, papierov, prieskumov atď. Samozrejme, nepýtam sa na stavebné povolenia na dom, studňu atď, to je mi jasné (žiadosť na žiadost a k tomu súhlas na súhlas, že bol vydaný súhlas 😂 ) ale skôr drobné činosti napríklad moj pôzemok susedí s obecnou cestou ( zatial len štrk/hlina) a chcem si môj pozemok z rohu zrovnať,aby sa dalo jednoduchšie dostať na neho (teraz je tam skok). Potrebujem tiež nejaký súhlas od obce? Do budúcna samozrejme budem riešiť úpravu pozemku - zrovnanie nerovnosti, chodníčky, zámkovú dlažbu aťd... ako určuje zákon tieto drobné úravy? Ja chápem a dovolím si povedať,že väčsina v okolí nemá povolenie ani na studňu, nie to ešte na plot ,ale rád by som bol na všetko pripavený a oboznámený. Ďakujem za informácie 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

Ahojte. Začínam s výstavbou domu a úpravou pozemk…
@stavbarik123 Ak nemáš v lokalite nepriateľov, tak na také práce nepotrebuješ nič... A ani nepoznám nikoho z môjho okolia, kto by na úpravu vlastného terénu žiadal nejaké povoenie. Pokiaľ nedôjde k zmene hydrologických, resp. odtokových podmienok povrchových vôd, pokiaľ nezasiahneš a nenarušíš zemné podložia (vytvoríš riziko zosuvu( pôdy), atď... upravuj si.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@stavbarik123 Ak nemáš v lokalite nepriateľov, ta…
@petersd ďakujem. Radšej sa opýtam ,lebo vôbec by ma neprekvapilo keby je nutné povolenie ešte aj na chodník k domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?