Kúpiť starý dom s väčším pozemkom alebo malí pozemok?

Dostali sme ponuku na kupu 70 ročného rodinného domu, ktorý susedí s jednou stenou k druhému domu, ale všetky okná toho domu smerujú na východ a je na 700 metrovom pozemku. A druhú ponuku máme na stavebný pozemok o rozlohe 581 m2 a sú za rovnakú cenu. Čo máme robiť? Neporadíte niekto? Myslím si že ten pozemok je malý 581 m2 na bungalov a zase ten dom je otočený na zlú svetovú stranu a je starý, aj tak bude nutné ho asi zbúrať a postaviť na novo.
Odpovedať
my sme kupili pozemok 583 metrov stvorcovych a zda sa mi taky akurat, da sa tam dat aj bungalov, ma 17x35 metrov, bude to sice na doraz, ale nam sa pacila poloha, je to na okraji mesta, na dedinu sme velmi nechceli ist a tu v meste su vacsinou mensie pozemky, bezne sa predavaju aj 400 metrove. Vyber si aj podla polohy, kde sa nachadzaju tie pozemky, podla mna ci uz takmer 600 metrov, alebo 700 metrov je asi jedno. Nie je to az taky velky rozdiel. teda ak je ten dom na pozemku v stave, ze sa vam uz nechce zachranovat a renovovat, ale bolo by treba aj tak postavit novy. Takze moja rada, zvaz polohu pozemku.
Odpovedať
@zuzana76 prosim ta a aky mate presne typ bungalovu? z prodomu alebo odkial? lebo uz sme sa rozhodli asi pre ten pozemok. je lepsie stavat nove ako zburat a stavat na novo... este by som sa chcela spytat ci vam zostane nejaky pozemok okolo domu taky aby sa tam aspon deti trosku zahrali, aj ked so psom sa tam asi môzem rozlucit.vsak???
Odpovedať
@pancake no my este nejdeme stavat, az ked pojdem do prace, momentalne som na MD, takze mozno o 3 roky, ale cas ukaze, ale pacia sa nam typy domu bungalov, mam v albume nejake co sa mi pacia, su aj take, co su na sirku 10 m a dlzku maju 14-20 metrov, takze to v pohode na nas pozemok.
Odpovedať
@pancake chceme mat za domom terasu, mozno takych 10 m by zostalo za domom, ono aspon nebude treba sa tolko o tu zahradu starat, je to velmi pekne, ale aj dost narocne na cas a peniaze, mat velky pzoemok, takto za domov bude miesto na terasu a posedenie a pieskovisko pre deti , nejaky gril a staci nam.
Odpovedať
@zuzana76 presne aj ja mam taku predstavu. len potom zalezi aky bungalov tam budes mat spotaveny. mate uz projekt?
Odpovedať
@zuzana76 este by som chcela dodat ze ten pozemok je jeden vedla druheho. :-( na okraji mesta. uz na nas tlacia z kazdej strany a nevieme sa rozhodnut. ;-(
Odpovedať
Bral by som ten mensi a prazdny pozemok. Sice stoja rovnako, no aj buranie stareho domu nieco stoji. Navyse ak zburas stary dom, tak ti ostane na spolocnej hranici ten vedlajsi dom so skaredou stranou a este ti bude aj o to viac tienit (predpokladam, ze je zo zapadnej strany). Nemas nahodou fotky pozemkov? Dalo by sa lepsie poradit, ak by to bolo vidiet.
Odpovedať
@pancake ani jedno ani druhé by som nebrala. Radšej ešte počkajte a poobzerajte sa po niečom inom. 700 m2 nie je velký pozemok, sú aj väčšie so starými domami, za ktorými sa dá postaviť nový dom a ten starý prípadne zbúrať neskôr. Ešte k tomu je to aj spojený dom s iným, to by som vôbec nechcela. A zas malý pozemok, ja neviem, dnes sa snažia developery predávať tie 4 či 5 árové pozemky a na m2 si nenormálne predražené. 5á to je podla mna o ničom, ked na to dáš bungalov, tak ti ostane dokopy nič. Podla mna človek neskôr zistí, že ked už stavia dom, tak by chcel mať aj z terasy pekný výhlad na záhradu a nie len na kúsok záhradky a potom vidí rovno k susedovi. Radšej obetujte peniažky na pekný pozemok a stavajte pomaličky, svojpomocne. Kvalita bývania je veĺmi dôležitá, dom si nestavia človek na 5 rokov ;-)
Odpovedať
@janvirostko @sharmana lenze u nas v meste vacsi pozemok nezozeniem ako 700metrov. a uz vôbec nie lacnejší. :-p a az tak pomaly nemôzeme stavat lebo sa tam potrebujeme aj nastahovat. nemôzeme platit aj byt, a este aj dlho stavat. ratam tak ze do dvoch rokov by sme chceli byvat. janvirostko dom je otočeny na vychod. je to velky problem???? vchod do domu je na sever a izby na juhovychod. a zapadnou stranou sú spojené s tym druhym domom.
Odpovedať
@pancake a odkiaľ si? viem že nájsť dobrý pozemok trvá dlho a že aj ceny sú niekde dosť vysoké... 7a stačí, to je v pohode, len problém by som videla v tých spojených domoch... iný taký pozemok so starším ale samostatne stojacim domom ste nenašli?
Odpovedať
My sme búrali starý dom no hrôza sused atd už nikdy.Ja by som si radšej kúpila ten pozemok pri skromnosti to stačí.Predsa starý dom zima vňom plesne atd.Nový dom to už je o niečom inom.Suchučký,teplučký.Prajem dobré rozhodnutie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?