Diskusiu odoberá 1 človek

Kde umiestniť dom

Ahojte, naposledy ste nám skvelé poradili, tak si vravím, že skúsim aj teraz 🙂 Našli sme pozemok na konečnej ulici, v podstate aktuálne je sused len za nami, spolu máme 17m plot. Výhľady sú na západ. Mám dojem že fúka tam pravidelne z juhu, z tych polí. Ako by ste umiestnili dom? Chceli by sme skôr poschodový, nech ostane viac pozemku, ktorý má približne 630m2. Avšak ak fúka z juhu často, bolo by dobré nejaké stromy nasadiť. To bude treba nejakého záhradného architekta, keďže neviem si predstaviť urobiť slnečnú pascu a pri tom nasadiť na kraj pozemku tie vysoké stromy aby bránili fukaniu. Ďakujem za rady a tipy 🙂
Odpovedať
Ja by som dom omiestnil blizie ku ceste nechat tam nejake 2m miesta na pripojky a pod
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan123456789:

Ja by som dom omiestnil blizie ku ceste nechat t…
@jan123456789 No vidíš... A ja som zas žobronil, nech môžem stavať ďalej od cesty, aby mi povolili výnimku z uličnej čiary, takže mi dovolili nejakých 16 metrov...
Odpovedať
Osobne by som dom umiestnil na severnú stranu. Pretože, lepšie južný ako severný vietor. Hlavne záleží, kde budúci sused mietni dom. Budete mať aj lepšie súkromie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sancia8:

Ahojte, naposledy ste nám skvelé poradili, tak si…
@sancia8 ja by som staval v lavom hornom rohu, alebo tak, aby bol dom nalepeny na severnej hranici pozemku, zvysok bude pekne zaliaty svetlom
Odpovedať

@sancia8 dom by som umiestnila na severnu hranicu a 7 meterov od cesty, nech sa dá pohodlne pred domom z cesty zaparkovať na svojom pozemku
Odpovedať
Profilova fotka

@sancia8 švagor postavil dom vedľa poľa, mysi mu rozobrali fasádu na emental, keď tam prídem v noci počúvame kade lozia, musím zobrať termo kameru a natočiť to
Odpovedať

@sancia8 A na vedľajších pozemkoch sú kde stavby? Uniestnenie musíš aj tomu prispôsobiť.
Odpovedať
Profilova fotka

@sancia8 určite dom umiestniť čo najbližšie k severnej hranici. Radšej mať záhradu orientovanú na juh ako na sever. Predpokladám, že okná do obytných miestností chcete mať na juh, nie na sever. A tam to je 7m od susedného domu. Treba dodržať predpísané odstupové vzdialenosti od hraníc parciel, od susedných domov a od cesty. Zistiť, či tam nie je predpísaná uličná čiara. Pozrite územný plán obce. Ale toto Vám všetko povie projektant.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?