Odpoveď na príspevok od jkob657:
Zdravím všetkých, robil som si prieskum, študova… @jkob657 ak sa pričlení k susednému pozemku, nie je to drobenie, lebo nevzniká nová samostatná parcela. Podobné sme riešili a všetko bolo ok. Spravil sa geometrický plán s novými výmerami a jeden pozemok dokonca mal až tri rôzne časti, lebo tam tiež nechali rozdelenie pre intravilán a časť bola extravilán. Bez problémov všetko na katastri zapísali.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@jkob657 ak sa pričlení k susednému pozemku, nie … @marsdm Ďakujem za odpoveď. Tiež ste to riešili na hranici intravilánu? To čo píšete dáva zmysel, v našom prípade by tá parcela zanikla. Len mi bolo povedané, že sa nemôže len tak prideliť pozemok z extravilánu k pozemku v intraviláne. Len ak obec tam má uzemný plán že sa tam plánuje stavať.Odpoveď na príspevok od jkob657:
@marsdm Ďakujem za odpoveď. Tiež ste to riešili … @jkob657 u nás to bol celé extravilán a aj to tak nechali po všetkých zmenách a pričleňovaní. Pozemky ďalej mali časť extravilán a časť v intraviláne a teraz už aj dom majú z časti tam a časť tam. Ten zákon sa snaží zabrániť tomu, aby tam zrazu bolo z jednej veľkej parcely 10 malých kvôli dedeniu, odkupu atď. Ale keď sa tam nerobí nič úplne nové a len sa to "reorganizuje" spolu s vedľajšími parcelami, tak to sa môže aj v menších výmerách.Odpoveď na príspevok od jkob657:
Zdravím všetkých, robil som si prieskum, študova… @jkob657 Je to tak ako píše @marsdm , ale všetko kardinálne záleží od tety JUDr. povoľujúcej vklady na katastri, že ako bude na to kukať ona. Či povolí vklad, či nepovolí, v oboch prípadoch nájde oporu v zákone a Vy s tým neurobíte nič.