Je to možné

Mám pozemok ktorý ma 200m2 myslite ze by sa tam dal postaviť bungalov z rozlohou 100m2
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef385:

Mám pozemok ktorý ma 200m2 myslite ze by sa tam d…
@jozef385 ked si k tomu pripocitas chodnik, 2 parkovacie miesta, terasu, tak si niekde 70 az 80 % zastavanosti. Nemyslim si ze je niekde obec ktora by ti to dovolila. Dalej k tomu musis dodrzat odstupove vzdialenosti, pokial to nemas v radovej zastavbe, tak tie stvoraky ziskas iba smerom hore.
Odpovedať

@jozef385 Na 95% nie.
Odpovedať
Ak myslis cisto len samotny bungalov dom, bez nicoho dalsieho, tak sa to da podla mna. Zalezi vsak aj od tvaru pozemku, podorys domu a tak.
Odpovedať
cisto bungalov? ano, no chces aj garaz, chodniky zahradu? tam uz by som asi pouvazovala.
Odpovedať
Keď odpočítaš odstupy, tak to nejde....
Odpovedať
Závisí od obce. V obci, kde som predtým býval sa to riešilo tak, že sused nebol kkt, tak ti darovacou zmluvou previedol 1000štvorcový pozemok, ktorý vlastnil on. Tým pátom tvoj pozemok už nebude 200, ale 1200 štvorcov, postavíš si tam čo chceš, kľudne na svojich pôvodných celých 200 štvorcov. Prebehne stavba, kolaudacia, dostaneš súp. číslo a potom darovacou zmluvou tých 1000 štvorcov prevedieť susedovi naspäť. Jak u chujov, ale vitaj na slovensku... Dá sa to a je to úplne legálne. Akurát rátaj 2x66€ poplatok za kataster... A mesiac, kým povolia vklad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Závisí od obce. V obci, kde som predtým býval sa …
@arcticcode Tak takýto postup by som chcel vidieť. Dnes už ani rodina sa nespolieha na takéto postupy. Jeden druhému neverí a potom sa súdia.
Odpovedať

@jozef385 200 je málo. Avšak nič nedáš zato ak pôjdeš na stavebný úrad a všetko si dopredu prekonzultuješ, či je to možné aby ti nerobili problém, že minieš prachy na prípravné práce projekt a nakoneic Ti nedá stavebko. Riešenie je buď odkúpenie susedného pozemku alebo jeho časti ak to vôbec je možné od suseda za Nejakú primeranú cenu. ďalšia možnosť je postaviť ešte menší dom napr. 80m2, ale či sa vyrieši situácia to neviem. Prípadne postav poschodový dom, ale to je zas náročnejšie na financie, ale myslím si že za pokus to stoji skusiť. Tu ti nikto neporadi musiš ist na stavebný urad. Možno sa poštastí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@arcticcode Tak takýto postup by som chcel vidieť…
@fero1821 Sam som tomu neveril, ale bol to susedov prípad... a druhý sused mu ten pozemok daroval... Dokonca takýto postup odporúčil samotný vedúci stavebného úradu... Čo narobíš...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@fero1821 Sam som tomu neveril, ale bol to susedo…
@arcticcode tak toto veľmi dobrý sused, takých si treba vážiť!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janula_be:

@arcticcode tak toto veľmi dobrý sused, takých si…
@janula_be Máme v živote šťastie na susedov :)
Odpovedať

@jozef385 na relevantnu odpoved je potrebne si zistit ci mozes aplikovat stiesnene podmienky, vid vyhlaska 532/2002 paragraf 6.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mna hlavne udivuje že niekto už len uvažuje si na 200 m pozemku postaviť 100m bungalov ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?