Cesta vedúca k pozemku je majetkom SR - čo s tým?

Ahojte. Chcel by som kupit stavebny pozemok, ku ktoremu vedie asfaltova cesta patriaca Slovenskej republike. Kedze nie je vo vlastnictve obce, nebudem mat v buducnosti problemy dostat sa na svoj pozemok? Vopred dakujem za vsetky informacie.
Odpovedať
@ivo333 čiže patrí spf ?
Odpovedať
To neviem. Kataster pise Slovenska republika.
Odpovedať
Profilova fotka
Slovenský pozemkový fond nie je vlastník, spravuje pozemky neznámych vlastníkov, emigrantov, neprededených nebohých bez potomkov, Slovenskú republiku by mal zastupovať štátny orgán, VÚC, možno okres.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ešte dovetok, ak to už cesta je, tak je v správe OSC, to je orgán VÚC, je to verejne prístupný priestor pre každého.
Odpovedať
Takže môžem ísť do kúpy? Netreba sa toho báť? 🙂
Odpovedať
Zrejme nikto s tým nemá reálne skúsenosť ...
Odpovedať
@jan45 Aj SPF môže byť vlastníkom. My sme napr. odkupovali od SPF pozemok, aby sme mohli vybudovať ulicu a novú cestu. @ivo333 Nie je podstatné, či je vlastníkom SR alebo obec. Dôležité je vedieť, či je to verejná komunikácia a či obec povoľuje na danom pozemku výstavbu. Pre teba bude najistejšie, ak urobíš to, čo som urobil pred kúpou ja. Pôvodný vlastník napísal na obec žiadosť o vyjadrenie k investičnému zámeru. To bol list, kde napísal, na ktorej parcele chce stavať (teda ja), priložila sa mapka, kde sa zakreslil budúci dom. Obec dala súhlasné stanovisko, tak sa pozemok predal. Ak by s tým bol problém, tak dá obec zamietavé stanovisko a zdôvodní to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?