Ako využiť záhradu ???

Mám voľnú záhradu 500m2, nejaké nápady ako ju využiť ?? prípadne na podnikanie. ďakujem za nápady 🙂
Odpovedať
Predaj, daj do prenájmu.
Odpovedať
tazko povedat, kedze nevieme o aky pozemok ide, ci su a nom siete, kde je situovany a podobne
Odpovedať
Profilova fotka
@carpentiar je to nejaky kus z tvojej zahrady?
Odpovedať
chcelo by to viac informácii ohľadom pozemku .... dal by sa využiť na chov sliepok, kedže máme najdrahšie vajcia v EU 🙂
Odpovedať
Silne to závisí od lokality, umiestnenia a prístupu, bez toho je to varenie z vody.
Odpovedať
neda sa ti dobre poradit, pokial nedoplnis podstatne informacie
Odpovedať
Záhrada, TTP sa nachádza pol na pol extra, intravilán obce. Voda, elektrina dostupné, poľná prístupová cesta, na pozemku staré chlievy, šopa, kedysi sa tam chovali ošípané, ovce, kozy, sliepky, zajace + orechy 4 stromy.
Odpovedať
pripojim sa, tiez ma toto zaujima, svokor spekuluje s podobnym pozemkom co s tym. Nevie ci bude lepsie to takto vyuzit nejako alebo rovno predat.
Odpovedať
Nerozmyslal si nad tym predat to? Nebolo by to lepsie? Nemal by si s tym starosti, lebo ked by si to chcel nejako prenajat na podnikanie alebo nieco, tak bude tam treba porobit.
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne by som to využíval na chov zvierat. chovať môžeš fakt čokoľvek. využiješ pozemok rozumne a navyše z nich máš aj úžitok, na ktorom môžeš následne zarábať🙂 čiže za mňa je toto najlepší nápad. tak by som to spravil ja.
Odpovedať
Tiež sa prikláňam k tomu niečo tam chovať alebo pestovať, otázka je čo je také najrentabilnejšie?
Odpovedať
@carpentiar Tak asi by som to stavil na tie sliepky, to mas asi take najmenej narocne by som povedal. Co ine? Tam nemas taku starostlivost ako pri nejakej kravicke. Hydinu dojit netreba🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jaros55 akákoľvek hydina je podľa mňa fajn nápad. najlepšie sa ti to zúročí si myslím. nič lepšie mi na um nepríde. sám by som to takto vyriešil, keby som mal takú možnosť.
Odpovedať
Uvažoval som aj o rýchlorastúcich drevinách, paulownia-slovakia ale to asi nebude vhodné vzhľadom na veľkosť "malosť" pozemku. Nemá stým niekto skúsenosti ?
Odpovedať
ako sliepky nie su zly napad, tie by ani nikomu nemuseli nejak vadit, co je napriklad pri osipanych, ovciach a kravach uz horsie co sa hlavne susedov tyka
Odpovedať
Nenič si s tým pozemok, je s tým spojený kus práce, ak chceš drevo za lacno = samovýroba v mestských lesoch, treba na to náradie + nadrieš sa ako kôň, ale aspoň si nezničíš pozemok. Zo všetkým je spojená práca, treba tam chodiť, kŕmiť, starať sa, čistiť, investovať a nikdy nebudeš v nákladoch v obchode, ale aspoň budeš vedieť, že ti do jedla nejaký Šváb nestrká to čo nechceš. Pomaly je začiatok mája, keď máš toľko entuziazmu, priprav pôdu, kúp sadbové zemiaky a zasaď. S tým je asi najmenej práce. Alebo si to sprav na rekreáciu pre deti, altán, trávnik, bazén, trampolína.
Odpovedať
Uvažoval som o prenájme, otázka je koľko by som mal zato pýtať? Dajú sa tam chovať ošípané, kozy, ovce, 5 chlievov, kurín + samostatná šopa, samozrejme záhrada, 5 stromov orechov, možnosť využitia aj pre včely, veľké polia do cca 20metrov.
Odpovedať
@carpentiar Tak naší otcovia, dedovia, predkovia s krvavými mozoľmi vyklčovali pozemky, robili s nich ornú pôdu, ktorá mala živiť ich, aj ich potomkov (teda nás) a my ľahkovážne túto pôdu zdegenerujeme a vrátime na niekoľko storočí späť, vysadením tej drevitej "buriny". Poviem Ti, toto je bohovský nápad - "najlepší", so všetkých, čo tu boli vyslovené.
Odpovedať
@carpentiar stojí ti zato prísť o súkromie?niečo tam chovať? skúsili ste niekto chovať sliepky? také vajce je ešte drahšie aj ked výživnejšie a potrebuje kopu času denne. ja mám oveľa väčší pozemok mám tam prales,ale kľud od každého
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?