7m od okien pri priemyselnej stavbe

Ahojte, mám k dispozícií pozemok na ktorom by som rád staval. Niekde som čítal že rozdiel medzi mnou a susedovými oknami musí byť 7m rozdiel a 2m od hranice pozemku. Sused vlastní stavbu ktorá sa podobá na rodinný dom, občas tam niekoho ubytuje a má tam aj kuchynku ale to nechcem riešiť. Na katastri je vedený ako premyselná stavba. Vzťahuje sa toto obmedzenie aj na priemyselné budovy ? Má s tým niekto skúsenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
@pmaniac najskôr si pozrite územný plán, ak je priemyselná stavba postavená v priemyselnej tóne, môže byť problém umiestniť tam rodinný dom
Odpovedať
@jan45 priemyselny ton si zabil bracho
Odpovedať
Profilova fotka
ospravedlňujem sa všetkým ktorých som zmiatol použitím vedľajšieho písmena a uviedol do omylu. Správne tam má byť písmeno umiestnené vpravo od písmena t. A upozorňujem prevádzkovateľa na to, že nie je možnosť opraviť text, čo vyvoláva pre čitateľov nepríjemné situácie a núti ich reagovať. Ešte že sme pred Silvestrom. A prajem všetkým veselý koniec roka a veľa energie do nového. A pokiaľ nemajú kanalizáciu a musia vyvážať žumpu aby mali možnosť urobiť si koreňovú čistiareň. 😛
Odpovedať
@pmaniac No v priemyselnej zóne by som nechcel bývať ani zadarmo. Ale dobre, stavebnému úradu predložíš projekt na priemyselnú budovu, vybavíš si stavebko na priemyselnú budovu, ktoré je mimochodom náročnejšie aj finančne aj časovo ako pre rodinný dom. Potom tam postavíš za hotovosť rodinný dom a zalepíš kolaudačnej komisií poriadne tučným úplatkom, lebo ver tomu, že o tom, že si sa rozhodol postaviť dom v priemyselnej zóne si budú šuškať aj na metskom úrade a každý čo bude môcť z teba vytĺcť peniaze tak sa bude o to snažiť. Tarifu na energie dostaneš ako pre priemyselnú budovu... Môže sa stať že ti námatkovo budú posielať inšpekciu do domu kvôli BoZP alebo požiarnej ochrane, lebo si v priemyselnej zóne... A na poistenie domu môžeš tiež zabudnúť, to ti žiadna poisťovňa nepoistí. Aj keby mám voľné peniaze a neviem čo s nimi, tak radšej postavím dom v rekreačnej zóne a tvárim sa že je to chata ale tak tvoje peniaze, tvoja zodpovednosť.
Odpovedať
Ešte tých 7 metrov a 2 metre čo píšeš, to sa týka len bytovej výstavby/ výstavby RD. 7 metrov je minimálna vzdialenosť medzi dvomi budovami. V stiesnených miestach môže stavebný úrad povoliť výnimku. 2 metre si min. odstup od hranice pozemka, ale tak isto sú možné výnimky, no musíš kvôli tomu upraviť projekt (veľkosť okien). V priemyselnej oblasti platia úplne iné normy.
Odpovedať
@jan45 Ja by som do nového roka všetkým vrátane seba poprial menej hňupov bez vychovania ktorí si myslia, že aj toto je stránka tínedžerských kámošov z netu ktorých bez ohľadu na vek nazývajú brácho /bro po moderne/ či v inom príspevku, že plačú nad rozliatym mliekom, keď upozorňujú ostatných na neseriózne firmy, prípadne dávajú arogantné príspevky len tak zo zvyku, lebo ich tatko málo cápal po gebuli čím veľmi uškodil budúcnosti ľudstva. Lebo ako sa vravelo za našej mladosti- ,,škoda každej rany ktorá padla vedľa" ...
Odpovedať
Ďakujem za odpovede, aby som bol konkrétnejší už tu bývam vyše 30 rokov, takže viem do čoho idem. Budúci dom by bol v terajšej zahrade. Jedná sa o hranicu s priemyselnou zónou, spomínaná budova je na druhej strane jednosmernej cesty, ale stále je to na hranici tých spomínaných 7m od môjho budúceho domu. Stavať v tejto oblasti možné je, kedže dvaja susedia si tu už v tesnej blízkosti postavili domy. Žiaľ za komančov keď sa plánovali takéto stavby nikto neriešil či je to priemyselná zóna alebo rezidenčná, hádzali všetko dohromady a teraz vznikajú problémy.
Odpovedať
Nebolo stále spomenuté, či je zámer stavať v priemyselnej zóne. Z "Jedná sa o hranicu s priemyselnou zónou" je to nejednoznačné. Ak je to v priem. zóne, tak stavať tam nehnuteľnosť určenú na bývanie s rodinou je nezmysel, ako po právnej stránke, tak užívateľskej. Ak je to v zóne pre individuálnu výstavbu, tak bez problémov. Iba dodržať podmienky. Hodne šťastia prajem.
Odpovedať
@pmaniac Najprv si dobre pozri na katastri, čo to vlastne tá susedova budova je (?) Potom si naštuduj ÚPO... A keď je tam fakt plánovaná priemyselná zóna, tak utekaj od toho so svojím RD kade ľahšie.
Odpovedať
@pmaniac píšeš, že medzi priemyselnou stavbou a Tvojim plánovaným domom je cesta a zároveň, že je to stále do 7 metrov. V vyhláške sa píše, že ak chceš mať okná z obytných miestností otočené smerom k ceste, musia byť od okraja cesty vzdialené minimálne 3 metre. Spĺňaš?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?