Vyrovnanie podlahy

Zdravím, pustil som sa sa do prerábky kúpelne 2x3,80m. Dlazba aj beton pod nou je spadovany do stredu kupelne do odtokovej gulicky. Chcel by som to zrovnať do roviny. Rozdiel medzi krajmi a stredom je aj 3cm. Neviem či to vybúrať čo je asi 20cm betonu a to sa mi vobec nechce dotoho ísť, alebo to zaliať nivelačkou ? Rozmyšlal som aj nad možnostou žeby som to nechal vyspadovane a novu dlažbu tiež položil do spadu, pre prípad poruchy vody, práčky alebo tak. Len ono to moc precízne vyspádované nie je príde mi to tak kadejak s každej strany ako sa podarilo a neviem čo mi nato povie obkladač. Nemáte niekto prosím nejaky tip či skúsenosť s niečím podobným. ďakujem vopred.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od albinzs:

Zdravím, pustil som sa sa do prerábky kúpelne 2x3…
@albinzs takmer každý z nás, kto prerábal starý dom má podobnú skúsenosť. Ja som to dotrel iba klebrom, do ktorého som pridával duvilax, aby sa dobre chytil s pôvodným betonom.. Zatiaľ to drží a nikde neodskočilo. Ale nemal som viac ako 3cm, takže to nebola veľká vrstva. Môžeš urobiť cementový poter, môžeš doliať nivelák, môžeš klebrovať.. Záleži od hrúbky vrstvy a tiež o toho, na čo si trúfaš...
Odpovedať
Ako @zicher píše, možností vyrovnania je viac. 3 cm na takej malej ploche je obrovský spád, to by si tam mal čokoľvek problém rovnejšie postaviť, hádam aj seba. Kľudne zachovaj aj guličku, len ju daj vymeniť za novú. Aj pri rovnej podlahe dokáže zachrániť viac, ako žiadna...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?