Vinylová vs. kompozitná podlaha - máte skúsenosti?

Zobraz úvodný príspevok
U predajcu mi ponúkli namiesto vinylovej podlahy novinku , ktorú nazývajú kompozitná podlaha . Má niekto z vás skúsenosti s takýmto typom podlahy ?
Odpovedať
1
19
20
Profilova fotka
V EU sa najcastejcie pouziva hodnotenie emisie prchavych latok , ktore produkty podla nameranych hodnot rozdeluje do kategorii C , B, A a A+ . Pokial chcete exportovat do USA potrebujete Green guard , v Azii zasa certifikovanie cez SGS . Dokonca sa aktualne pripravuje legislativa k novemu typu hodnotenia produktov z pohladu nielen zdravotnej nezavadnosti ale aj udrzatelnosti a energetickej sebestacnosti vyrobcu pri produkcii . Urcite produkty s Greenguard ale aj A+ je z pohladu emisie prchavych latok OK . V principe vsetky mineralne kompozitne podlahy , drevene podlahy a rovnako aj laminatove podlahy tieto normy splnuju . Dokonca uz aj koberce z umelych vlakien a niektore druhy vinylovych podlah dokazu splnit tieto limity . Ja osobne by som nekombinoval rozne druhy podlah na jednom poschodi a urcite nie v prepojenych priestoroch . Kazda ma inu hrubku , technologiu instalacie , tepelny odpor .. . Vsetky druhy , ktore opisujete su vhodne do vsetkych bytovych priestorov . Jediny opodstatneny dovod kombinacie je iba ekonomicka vyhodnost s usporov v cene. Treba ale ratat s vyskovym rozdielom medzi podlahami .
Odpovedať
@parkett_mann aka je prosim vas vasa skusenost so znackou Repac? Radi by sme v dome polozili kompozitnu podlahu bez prechodovych list vo dverach. Pozerali sme znacku Arbiton ale pacil sa nam aj dekor znacky Repac kedze hladame tmavsie teplejsie farby vzor pokladky Herringbone. Dakujem za nazor.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od laspiru:

@parkett_mann aka je prosim vas vasa skusenost so…
@laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na Slovenský trh už od roku 2022 . Táto podlaha v roku 2023 vyhrala v českej republike v špecializovanom časopise DOMO titul Produkt roku 2023 . Aj my sme s ňou veľmi spokojní a preto sme v tomto roku rozšírili jej ponuku aj o lepený variant tzv. DRY BACK . V ponuke je teda možnosť prevedenia lamiel v bežnom formáte , vo formáte herringbone a dokonca sú k dispozícii aj dlažbové dekory . Všetky drevené dekory sú potom aj v alternatíve dry back . Pokiaľ si teda niekto vyberie dekor je veľmi jednoduché prispôsobiť správny výber typu tejto podlahy k požadovaným podmienkam inštalácie . Všetky dekory majú EIR povrchovú štruktúru , čo z nich robí dizajnovo dokonalú imitáciu skutočného dreva nielen na pohľad ale aj na dotyk . U nás je to TOP 2 produkt po značke ARBITON.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od parkett_mann:

@laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na S…
@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, že by som položil kompozitnú podlahu na staršiu existujúcu keramickú dlažbu. V byte je podlahové kúrenie. Máte s tým nejaké skúsenosti, resp. názor na takúto variantu? Kompozitnú podlahu by som chcel ARBITON 4 alebo 5 mm. Dôvodom je jednoducho obava, že by som poškodil podlahové kúrenie pri odstaňovaní starej podlahy. Prikladám aj obrázok, ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mirol6:

@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, ž…
@mirol6 zalejte to tenkou vrstvou nivelacky, alebo natiahnite na to tenuckuu vrstvu flexilepidla, aby tam neboli špáry a vinylovej podlahe, ked to bude rovne to nebude vadit Len si dosledne maliarskou paskou olepte steny, v dverach urobte dilatacne medzery, aby aj ta nivelacia mala moznost sa rozpinat ako samotny poter
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mirol6:

@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, ž…
@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy do 2 mm na 1 m , resp. max 1 mm na 20 cm a špáry medzi dlaždicami nie sú širšie ako 5mm a hlbšie ako 3mm , môžete položiť minerálnu kompozitnú podlahu priamo na takýto podklad plávajúcim spôsobom . Vzhľadom na rozmer dlaždíc a raster špár by som sa radšej prikolonil k 5mm hrúbke nosnej dosky . Pokiaľ máte záujem o Arbiton , do konca roku je na kolekciu 5mm podlahy AMARON WOOD akcia , pri ktorej dostanete podložku zdarma . Ušetríte tak 4,5 EUR/m2 oproti bežnej cene .
Odpovedať

@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy d…
@parkett_mann dobry deň prosím rozhodujem sa medzi dvoma podlahami afirmax dub arvada a metamorphose grand palác . Máte prosím nejakú skúsenosť s nimi? Alebo aký je vás názor na ne?
Odpovedať
Profilova fotka

@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy d…
@parkett_mann ja mam inú otázku, prosím o radu. V novostavbe pred 13rokmi sme dali parozabranu, podložku a lamino plávajúcu podlahu. Teraz ideme meniť za vinyl kompozit plávajúcu podlahu. Je potrebné a dáva význam nechať tam parozabranu? Ja som iba za podložku pod podlahu. Máme teplovodné kúrenie. Ďakujem vopred za všetky rady, či názory.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lulu1133:

@parkett_mann dobry deň prosím rozhodujem sa medz…
@lulu1133 Dobrý deň . Ani jeden z týchto dvoch typov nepredávame , takže iba sumarizujem informácie , ktoré sú dostupné . Afirmax , je to akciová kolekcia spoločnosti Decora , výrobcu poznám , rovnako aj pôvod podlahy , je na trhu už dlhšie obdobie a sú k nej dostupné všetky zásadné informácie . Nemá síce na povrchu ochrannú vrstvu proti mikroškrabancom ale kompenzuje to svojou cenou . Za mňa je to to z týchto dvoch alternatív určite lepšie riešenie . Zančka Metamorphose je na informácie podstatne skúpejšia . Podľa dostupných informácií ju do PL dováža spoločnosť BEL POL a odtiaľ sa dostáva na Slovensko . V technických listoch je ako producent uvedená nejaká PL firma z Varšavy , ktorá 100% tento produkt nevyrába a iba ho do EU priváža. Tam sa pátranie po pôvode končí . Samozrejme nemusí to znamenať , že produkt nie je OK , na druhú stranu ak by nastal nejaký problém bude veľmi komplikované riešiť reklamáciu . Podľa info , ktoré píšete som sa dopátral k tomu , že sa jedná o typ poldahy ukladanej do tvaru stromčeka . Pri tomto type je veľmi dôležitá kvalita spojov a nosnej dosky a preto by som určite radšej vsadil na Afirmax ako na nejaký menej odskúšaný variant .
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jankazb:

@parkett_mann ja mam inú otázku, prosím o radu. V…
@jankazb Nepíšte aký typ , takže predpokladám , že je to podlaha už s integrovanou podložkou , v opačnom prípade je parozábrana už súčasťou inštalovanej správne zvolenej akustickej podložky . Od poveď na Vašu otázku do veľkej miery zodpovie výrobca výrobku , ktorý nakúpite . Pokiaľ v návodoch uvádza potrebu inštalácie parozábrannej fólie , určite to urobte ináč stratíte nároky zo záruky . Pokiaľ nie , tak za mňa by som ju tam určite nechal, alebo vymenil / tá pôvodná už určite má svoje najlepšie roky za sebou / . Táto vrstva podlahu chráni najmä pred mikroprachovými čiastočkami , ktoré sa počas používania podlahy položenej plávajúcim spôsobom môžu uvoľnovať z poteru . Tie potom môžu vnikať do spojov a dokonca cez ne prechádzať aj na povrch podlahy . Spôsobuje to nepríjemný efekt vŕzgania alebo zfarbenie spojov lamiel / viditeľné najmä pri tmavších dekoroch / . ˇalhko sa o tom presvedčite po tom ako odinštalujete pôvodnú podlahu , nadvihnete podložku a parozábranu a rukou prejdete po povrchu poteru - uvidíte čo sa tam za roky užívania uvoľnilo z poteru / nie je to chyba, ktorú ste urobili pri tvorbe poteru pred 13-timi rokmi / - bude to presvedčivé, verte mi . Vzhľadom na ,, zanedbateľnú ,, cenu tejto položky v porovaní s ostaným potrebným materiálom , by som určite nerozmýšlal nad jej použitím . Nemá žiadny vplyv na prestup tepla / je to rozdiel, ktorý je zanedbateľný v porovnaní s únikmi tepla , ktorá zákazníci vôbec neriešia / . Takže ani otázku ekonomiky vykurovania a tepelného komfortu nie je potrebné riešiť .
Odpovedať
Profilova fotka

@jankazb Nepíšte aký typ , takže predpokladám , ž…
@parkett_mann ďakujem veľmi pekne za obsiahlu odpoveď. Neriešim úsporu, viem ze fólia je pár euro, skôr mi išlo o ďalšiu vrstvu na podlahovom kúrení.
Odpovedať

@lulu1133 Dobrý deň . Ani jeden z týchto dvoch ty…
@parkett_mann veľmi pekne ďakujem za odpoved :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
19
20
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?