Odpoveď na príspevok od laspiru:
@parkett_mann aka je prosim vas vasa skusenost so… @laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na Slovenský trh už od roku 2022 . Táto podlaha v roku 2023 vyhrala v českej republike v špecializovanom časopise DOMO titul Produkt roku 2023 . Aj my sme s ňou veľmi spokojní a preto sme v tomto roku rozšírili jej ponuku aj o lepený variant tzv. DRY BACK . V ponuke je teda možnosť prevedenia lamiel v bežnom formáte , vo formáte herringbone a dokonca sú k dispozícii aj dlažbové dekory . Všetky drevené dekory sú potom aj v alternatíve dry back . Pokiaľ si teda niekto vyberie dekor je veľmi jednoduché prispôsobiť správny výber typu tejto podlahy k požadovaným podmienkam inštalácie . Všetky dekory majú EIR povrchovú štruktúru , čo z nich robí dizajnovo dokonalú imitáciu skutočného dreva nielen na pohľad ale aj na dotyk . U nás je to TOP 2 produkt po značke ARBITON.Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na S… @parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, že by som položil kompozitnú podlahu na staršiu existujúcu keramickú dlažbu. V byte je podlahové kúrenie. Máte s tým nejaké skúsenosti, resp. názor na takúto variantu? Kompozitnú podlahu by som chcel ARBITON 4 alebo 5 mm. Dôvodom je jednoducho obava, že by som poškodil podlahové kúrenie pri odstaňovaní starej podlahy. Prikladám aj obrázok, ďakujemOdpoveď na príspevok od mirol6:
@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, ž… @mirol6 zalejte to tenkou vrstvou nivelacky, alebo natiahnite na to tenuckuu vrstvu flexilepidla, aby tam neboli špáry a vinylovej podlahe, ked to bude rovne to nebude vadit Len si dosledne maliarskou paskou olepte steny, v dverach urobte dilatacne medzery, aby aj ta nivelacia mala moznost sa rozpinat ako samotny poterOdpoveď na príspevok od mirol6:
@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, ž… @mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy do 2 mm na 1 m , resp. max 1 mm na 20 cm a špáry medzi dlaždicami nie sú širšie ako 5mm a hlbšie ako 3mm , môžete položiť minerálnu kompozitnú podlahu priamo na takýto podklad plávajúcim spôsobom . Vzhľadom na rozmer dlaždíc a raster špár by som sa radšej prikolonil k 5mm hrúbke nosnej dosky . Pokiaľ máte záujem o Arbiton , do konca roku je na kolekciu 5mm podlahy AMARON WOOD akcia , pri ktorej dostanete podložku zdarma . Ušetríte tak 4,5 EUR/m2 oproti bežnej cene .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy d… @parkett_mann dobry deň prosím rozhodujem sa medzi dvoma podlahami afirmax dub arvada a metamorphose grand palác . Máte prosím nejakú skúsenosť s nimi? Alebo aký je vás názor na ne?Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy d… @parkett_mann ja mam inú otázku, prosím o radu. V novostavbe pred 13rokmi sme dali parozabranu, podložku a lamino plávajúcu podlahu. Teraz ideme meniť za vinyl kompozit plávajúcu podlahu. Je potrebné a dáva význam nechať tam parozabranu? Ja som iba za podložku pod podlahu. Máme teplovodné kúrenie. Ďakujem vopred za všetky rady, či názory.Odpoveď na príspevok od lulu1133:
@parkett_mann dobry deň prosím rozhodujem sa medz… @lulu1133 Dobrý deň . Ani jeden z týchto dvoch typov nepredávame , takže iba sumarizujem informácie , ktoré sú dostupné . Afirmax , je to akciová kolekcia spoločnosti Decora , výrobcu poznám , rovnako aj pôvod podlahy , je na trhu už dlhšie obdobie a sú k nej dostupné všetky zásadné informácie . Nemá síce na povrchu ochrannú vrstvu proti mikroškrabancom ale kompenzuje to svojou cenou . Za mňa je to to z týchto dvoch alternatív určite lepšie riešenie . Zančka Metamorphose je na informácie podstatne skúpejšia . Podľa dostupných informácií ju do PL dováža spoločnosť BEL POL a odtiaľ sa dostáva na Slovensko . V technických listoch je ako producent uvedená nejaká PL firma z Varšavy , ktorá 100% tento produkt nevyrába a iba ho do EU priváža. Tam sa pátranie po pôvode končí . Samozrejme nemusí to znamenať , že produkt nie je OK , na druhú stranu ak by nastal nejaký problém bude veľmi komplikované riešiť reklamáciu . Podľa info , ktoré píšete som sa dopátral k tomu , že sa jedná o typ poldahy ukladanej do tvaru stromčeka . Pri tomto type je veľmi dôležitá kvalita spojov a nosnej dosky a preto by som určite radšej vsadil na Afirmax ako na nejaký menej odskúšaný variant .Odpoveď na príspevok od jankazb:
@parkett_mann ja mam inú otázku, prosím o radu. V… @jankazb Nepíšte aký typ , takže predpokladám , že je to podlaha už s integrovanou podložkou , v opačnom prípade je parozábrana už súčasťou inštalovanej správne zvolenej akustickej podložky . Od poveď na Vašu otázku do veľkej miery zodpovie výrobca výrobku , ktorý nakúpite . Pokiaľ v návodoch uvádza potrebu inštalácie parozábrannej fólie , určite to urobte ináč stratíte nároky zo záruky . Pokiaľ nie , tak za mňa by som ju tam určite nechal, alebo vymenil / tá pôvodná už určite má svoje najlepšie roky za sebou / . Táto vrstva podlahu chráni najmä pred mikroprachovými čiastočkami , ktoré sa počas používania podlahy položenej plávajúcim spôsobom môžu uvoľnovať z poteru . Tie potom môžu vnikať do spojov a dokonca cez ne prechádzať aj na povrch podlahy . Spôsobuje to nepríjemný efekt vŕzgania alebo zfarbenie spojov lamiel / viditeľné najmä pri tmavších dekoroch / . ˇalhko sa o tom presvedčite po tom ako odinštalujete pôvodnú podlahu , nadvihnete podložku a parozábranu a rukou prejdete po povrchu poteru - uvidíte čo sa tam za roky užívania uvoľnilo z poteru / nie je to chyba, ktorú ste urobili pri tvorbe poteru pred 13-timi rokmi / - bude to presvedčivé, verte mi . Vzhľadom na ,, zanedbateľnú ,, cenu tejto položky v porovaní s ostaným potrebným materiálom , by som určite nerozmýšlal nad jej použitím . Nemá žiadny vplyv na prestup tepla / je to rozdiel, ktorý je zanedbateľný v porovnaní s únikmi tepla , ktorá zákazníci vôbec neriešia / . Takže ani otázku ekonomiky vykurovania a tepelného komfortu nie je potrebné riešiť .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@jankazb Nepíšte aký typ , takže predpokladám , ž… @parkett_mann ďakujem veľmi pekne za obsiahlu odpoveď. Neriešim úsporu, viem ze fólia je pár euro, skôr mi išlo o ďalšiu vrstvu na podlahovom kúrení.Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@lulu1133 Dobrý deň . Ani jeden z týchto dvoch ty… @parkett_mann veľmi pekne ďakujem za odpoved :)