Diskusiu odoberá 1 človek

Realizácia podlahy

Ahojte, pred tyzdnom som zahadzoval drážky v stenách, omietky mi robí firma a už su skoro hotové tak si v hlave kompletujem ďalšiu pasáž- podlahy. V projekte mam 15cm šedý polystyren, 57mm cementovy poter 3mm nivelqcka a 10mm dlazba. Chcem ale dať anhydrit + do kupelne, technickej a garaze cement. Podlahu vyberám az hra s vodnou podlahovkou ale este namam final vybratý, ale v kupelni, zachode a okolo linky bude dlažba. A teraz otázky: 1. Aby boli podlahy (dlazba/v kompozit alebo co) v rovine, potrebujem asi riešiť už pri poteroch? 2. V kupelni bude cementovy poter, ktoreho treba na výšku viac+ tam bude dlazba ktora je vyssia ako ostatne materialy. Takze riesenie je znizenie výšky eps? Anhydrit- 50mm (17trubky+33vrstva) + podlaha 6mm= 56mm. Cementovy poter 62mm + lepidlo a dlazba 15mm =77mm, rozdiel by reda mal byť 21mm. Takže v kupelni dam o 20mm nizsie EPS. Spravne? 3. Aby nebolo "pnutie" v podlahovke v takomto prechode, spravim namiesto schodu šikmo prechod v eps? Podlahovke to asi nebude vadit? Ako ste realizovali vy? Chcem objednat EPS, tak az objednam spravne vysky az nemusim zriezat. Dalo by sa dat vsade vinyl, ale do vybratych miestnosti mi pride leepsia dlazba... Dakujem za podnetne odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stefanby:

Ahojte, pred tyzdnom som zahadzoval drážky v sten…
@stefanby ahoj, u nas sme mali poter v celom dome v jednej rovine, kupelne, izby, technicka. iba garaz bola o x mm vysie. nepametam o kolko. a vyslo to vsetko do roviny. v kupelkach, technickej, chodba je dlazba. zvysok domu drevene parkety 1,2 mm. v garazi nic, iba poter. a v garazi poter praska, po 10 rokoch su miesta kde to vypadava. velmi zalezi vaha auta... a myslim ze v garazi, bolo tensie eps
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby - vsetko v jednej rovine - vsetko na cementovy poter - treba si najst realizatora s dobrymi referenciami (tie si preverit), nekukat len cenu. Fachman zvladne totalne rovny cementopoter s menej ako 2mm na 2m), kde ziadnu nivelaciu netreba. Cena cementopoteru je 1/2 anhydridu. Cementopoter od 50mm je uplne v pohode aj pri DIY, nieto este strojovo robeny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silviu:

@stefanby ahoj, u nas sme mali poter v celom dome…
@silviu ok, ďakujem, takže dávam do roviny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@stefanby - vsetko v jednej rovine - vsetko na c…
@mgx ďakujem za odpoveď, spravím teda tak
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Áno záleží od výšky dlažby a lepidla vs výška podlahy ktorú si vyberiete. V každom prípade je možné použiť niektoré typy podláh aj do kúpeľne, ale musia sa celoplošne lepiť. V tomto prípade napr naše kompozitné podlahy v hrúbke 5mm + lepidlo cca 1mm. https://www.megalacnepodlahy.sk/herri...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?