Podlaha na podlahove teplovodne kurenie

Podlaha vhodna na podlahove teplovodne kurenie, co sa tyka sirenia tepla, uspora, vplyv tepelneho odporu.... uvazujeme na dlazbou, skusenosti s keramickou dlazbou? Idealna velkost dlazdic?
Odpovedať
Profilova fotka
@jojop Ideálny rozmer dlažby je 27,4 mm x 46,2 mm a podľa výskumov vedcov je najúspornejšia keď má na sebe ako dekor žlté kačičky. Teraz vážne, daj tam čo sa ti páči ak je to určené na podlahové kúrenie je to skoro jedno.
Odpovedať
@jojop z hladiska prenosu tepla mas najidealnejsi material dlazbu. Potom vinyl/pvc, laminat a zabijes to uplne drevom. Manzel chce do celeho domu dlazbu a ja dlazbu kombinovanu s vynilom, ale vadime sa na tom 😁 on vidi usporu tepla pti dlazbe.. Ja to, ze to bude studene, tvrde a ze vinyl je pre deti vhodnejsi 😁
Odpovedať
@patha12345 z hľadiska účinnosti využitia energie je to jedno, vyberte si čo sa Vám funkčne a esteticky páči, dlažba má výhodu ak potrebujete rýchlo vykúriť studený dom, prípadne chcete ráno behať bosí po príjemnom teplom, ale na to podlahovka z princípu určená nie je, podlahovka je bežec na dlhé trate, nízkoteplotné dlhodobé vykurovanie s veľkou zotrvačnosťou a účinnosťou, ja mám laminátku aj dlažbu podľa toho čo sa kde hodí a žiadne negatívum nepozorujem nikde
Odpovedať
@patha12345 Pri dobre zateplenom dome budete pustat do podlahovky vodu mozno na 26-28 stupnov teplu. Cize vysledok bude, ze okrem toho ze dlazba je studena ked sa nekuri, bude len vlazna v zime, ked sa bude kurit. Skoncite s papucami na nohach. Lepeny vynil je proti tomu v lete aj v zime prijemny na doslap. Tak dobre premyslite. O uspore tepla pri pouziti dlazby sa nema zmysel bavit. Teplo sa minie rovnake mnozstvo, akurat dlazba bude mat nepatrnne rychlejsi nabeh kurenia. Znovu nepodstatny fakt pri dobre zateplenom dome.
Odpovedať
@patha12345 Nielen to, dlazba sa moze na kureni skor poodliepat vplyvom roztaznosti, ako vinyl.
Odpovedať
Porozmyslajte nad Kompozitom, teplejšie ako vinyl a je tam dokonalá štruktúra dreva (aspon tu co mam). Vodeodolna a je v celom dome.
Odpovedať
@patha12345 ,, a zabijes to uplne drevom" To už väčšiu hovadinu si nemohla vypotiť. Fakt si jednička.
Odpovedať
@jojop Tak uvažuj a nakúp si papuče aj do zásoby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?