Optimalizovanie vysky poteru, aka minimalna vyska ?

Zobraz úvodný príspevok
aka je minimalna odporucana vyska poteru ? v podstate cementovy jedine, kedze anhydride pre nas nema zmysel (nemame podlahovku,vykurovaine sa riesi stropnym kurenim. a podlaha je na odizolovanej zakladnej doske na XPSku) teoreticky mame zatial navrhnutu vysku 60 mm, ale nestaci aj menej ? nasiel som aj nejaky poter, kde boli nejake vlakna atam bola vyska aj 4 cm, len ci to ma zmysel. a ci s tym ma niekto skusenost dalsia vec, planujeme mat lepenu podlahu (zrjeme korok, alebo drevo) o vysky 8 mm, ale aj ked su kachlicky tiez 8mm vysoke, ukladaju sa ak sa nemylim do 10 mm vrstvy lepidla, kym korok/drevo ide na v podstate mikrovrstvu lepidla. a na to ide mikrovrstva laku. cize ako vyriesit prechod naprikad medzi kuchynskou a obyvackovou castou, aby tam nebol skok? detto prechod napr kupelka/ chodba .. ci na ten rozdiel cca 1 cm fakt stacia tie vyrovnavajuce listy ? alebo radsej to riesit pri vylievani poteru a uz pocitat s tym dopredu ?
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od majly85:

@frantisekca Ja uz mam algoritmus odskusany v hom…
@majly85 Pre vyššiu/nižšiu teplotu v jednotlivých miestnostiach sa snáď dá upraviť na rozdelovači. Zvýšiť, či znížiť prietok v okruhu... A keď píšeš o zmene pocitovej teploty v obývačke, akože dlho trvá, keď napríklad večer pri sledovaní telky mi príde chladno a prestavím termostat na vyššiu teplotu? 3-4 hodinky, kým sa teplota citelne zvýši? Jaj, to už je polnoc a zbytočne tak prekurovať, človek už aj tak zaspáva... Ale ono to hreje ďalšie hodiny ďalej...
Odpovedať
Netrva to 3-4 hodiny. Ono praveze ak su ostatne obvody uzavrete a voda pridu napriklad len pod jednou izbou, tak sa to zohreje rychlejsie. Zalezi aj aku teplotu tam pustis. Ale s anhydridom by to bolo este rychlejsie ak spravne chapem, kedze aspon aj tomu rozumiem tak, ze rychlejsie sa zohreje anhydrid ako cementovy poter.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?