Nerovný anhydrit

Zdravím. Pred 2 týždňami nám firma vylievala anhydrit. V niektorých miestnostiach v rohoch je malo vyliate, je tam skok oproti zvyšku miestnosti, a veľmi často su tam takéto vlny. Je toto podľa vás normalne? Vybrali sme anhydrit lebo je ssmonivelizacny, aby sme mohli na to rovno dat podlahu a nemuseli to brusit, nivelizovat a neviem co. Je toto podľa vás na reklamáciu, ze to urobili zle? My teda nie sme vôbec spokojní s tým, ako to vyzerá
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od laylitta123:

Zdravím. Pred 2 týždňami nám firma vylievala anhy…
@laylitta123 ani ja by som nebol spokojny. priloz vodovahu a uvidis, anh ma byt rovny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rados611:

@laylitta123 ani ja by som nebol spokojny. priloz…
@rados611 nemusím ju ani prikladať, toto na fotkách su voľným okom viditeľné kopce. Jak pieskové vlny. A keď priložím na zvyšok domu vodováhu viem, ze ma rovno trafí šľak, keď to vidím aj volnym okom
Odpovedať

@rados611 nemusím ju ani prikladať, toto na fotká…
@laylitta123 a teraz si predstav, ako tam budes davat dlazbu, alebo inu podlahu
Odpovedať

@rados611 nemusím ju ani prikladať, toto na fotká…
@laylitta123 vyzera to na hustu zmes, z webu: Pred čerpaním sa skontroluje kvalita namiešanej zmesi meraním rozliatie pomocou Hägermannovho kuželíka. Robilo sa to?
Odpovedať

@laylitta123 ano, zmes bola hustá. Ale prilož vodováhu, ako tu už bolo napísané. Pokiaľ nerovnosť bude cca do 3-4mm, tak to bez problémov dlažba vyrovná. Vačšie nerovnosti by sa mali buď prebrúsiť, alebo doliať nivelkákom.. Chlapom sa nezadarilo, to sa občas pritrafí..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@laylitta123 ano, zmes bola hustá. Ale prilož vod…
@zicher ale tak snáď nech to oni prídu opraviť nie? Nech to dajú do stavu aký má byť, nech sú to brusia a nivelak tam dávajú. Preto sme nedávali betónový poter, aby sme tieto financie naviac do toho dávať nemuseli a ušetrili si robotu túto dodatočnú
Odpovedať
Profilova fotka

@laylitta123 samonivelacny neznamena ze sa sam da ulne do roviny.. a s tym brusenim.., kazdy anhydrit treba potom prebrusit aby sa lepsie uvolila vlhkost a mal dobru prilnavost. pri tom bruseni je velka sanca ze ti tvoje nerovnosti sa vyrovnaju..
Odpovedať
Profilova fotka

@laylitta123 samonivelacny neznamena ze sa sam da ulne do roviny.. a s tym brusenim.., kazdy anhydrit treba potom prebrusit aby sa lepsie uvolila vlhkost a mal dobru prilnavost. pri tom bruseni je velka sanca ze ti tvoje nerovnosti sa vyrovnaju.. caka ta este vysusenie, ale to je uz ina kapitola...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@laylitta123 samonivelacny neznamena ze sa sam d…
@mimms ma sa brusit aj keď nejde na to dlažba? Dávame kompozit s podložkou spolu 6mm. Viem len o tom, ze keď sa lepí dlažba sa brúsi. Každopádne to určite nebolo 3-4mm, ale podla mňa aj 1cm nerovnosť, hlavne pri tom záchode. Ale zmeriam to presne, nemali som so sebou vodováhu, lebo niečo také sme nečakali, ze tam zbadáme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@laylitta123 samonivelacny neznamena ze sa sam d…
@mimms ten skok co je vidiet od dilatacie od steny brusenim urcite nevyrovnas, iba ak by si brusil nad min. 0,5cm. @laylitta123 aku celkovu hrubku anh davali ?
Odpovedať

@laylitta123 Mne to nepripada ako vlnky anhydrydu ale vystupujuce trubky podlahoveho kurenia! Pozor pri bruseni ;-)
Odpovedať
100% podlahové kúrenie. Dorovnal by som to nivelačkou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@laylitta123 stavbyveduceho/dozora mate, alebo v ramci setrenia ste to vy? Zisla by sa fotka instalacie podlahoveho kurenia pred zaliatim poteru, ak Vam takto "trcia" rurky, zbrusit povrchovy slem nemozete, riskujete poskodenie podlahovky. To aka hrubka anhydritu sla je dalsia vec, vyzera to ze ste pre podlahovku nepouzili ani systemovu dosku, len ste to tam naspendlili tackermi (ak vobec) a rurka je pravdepodobne tiez prazdna, bez naplnenia vodou a skusky. Tak ci onak, anydrit treba po vyliati zbrusit a zbavit povrchoveho slemu. Ci je to dosledok nespravneho postupu pri anhydrite alebo sfusovani predchadzajucich krokov tazko z fotky povedat, ale podla detailov to skor vyzera na mix. Zachranit to mozete este nivelaciou, ale zavolal by som si niekoho ineho. Kto to bude platit je tazko povedat, ale na 99% vy.
Odpovedať

@laylitta123 na anhydrite sa dáva dole tá vrchná vrstva čo sa vytvorí, ale myslím že to často ide aj s tou tvrdou metlou. Cementový poter sa vie tiež spraviť do roviny, aby na to mohla ísť podlaha bez nivelačky (to len pre info). Výhody anhydritu sú v iných veciach. Ale ozaj to vyzerá na to potrubie a treba pozrieť či nie je menej poteru než malo byť (napr pri dverách koľko zostala medzera) alebo či sa nechalo tak málo miesta na to celkovo a preto sú ledva zaliate. Sú fotky aj pred liatim a že ako to tam je?
Odpovedať
Profilova fotka

@mimms ma sa brusit aj keď nejde na to dlažba? Dá…
@laylitta123 tuto odpoved ti da technicky list ked si vyhladas anhydrit. treba sa riadit vyrobcom...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@laylitta123 Mne to nepripada ako vlnky anhydrydu…
@rkorba máš pravdu, kopíruje to rúrky potrubia. Po priloženi vodováhy je to možno 1-2mm len nerovnosť. Je to hlavne tam, kde je potrubie izolované, sem tam vlna aj mimo toho.
Odpovedať

@rkorba máš pravdu, kopíruje to rúrky potrubia. P…
@laylitta123 pozriem vidim :-) Robil som si i podlahove ktore bolo zaliate anhydrydom ;-) Mas to taketo len tam, alebo aj na inych miestach?
Odpovedať

@rkorba máš pravdu, kopíruje to rúrky potrubia. P…
@laylitta123 ak je to 1-2mm, tak táto diskusia je zbytočná.. Podlaha je v poriadku, netreba ju ničím vyrovnávať. Tie izolované trubky jemmne podvihli naliatu vrstvu, ale je to v norme. . Na takú drobnú nerovnosť rovno môžeš ukladaťpodlahu, či už plávačku, alebo čokoľvek..
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher ale tak snáď nech to oni prídu opraviť ni…
@laylitta123 vysoké nároky na kvalitu a precíznosť druhých.....rýchle uzávery......no sám na seba nároky žiadne ...ani toľko aby som zobral do ruky vodováhu aby som vedel o akej "chybe" reálne píšem... 🙃 P.S: a nároky na seba ani také aby som nezakladal jednu tému dva krát 🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@laylitta123 vysoké nároky na kvalitu a precíznos…
@eagleowl ved sme vzali vodováhu dnes a vodováhu sme pozreli, ze to je par mm len. Píšem, ze vodováhu sme včera so sebou nemali, lebo sme nešli tam cielene ze ideme pozerať ci je dobrý poter. Videli sme to prvý raz po vyliati. PS: Tému založilo 2x zrejme samo, žiadnu tému 2x rovnakú sa neposielalo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@laylitta123 pozriem vidim :-) Robil som si i pod…
@rkorba @zicher @marsdm je to hlavne technická miestnosť, tam to nadvihli izolované rúry teda zrejme. Vo WC ale izolované nie sú, tam je to nadvihnute tiež A kopíruje rúry. A potom je to ešte v chodbe veľmi viditeľné, tam sú tiež izolované rúry. A potom už len sem tam v dome niekde sa nájde, ale hlavne tu je to tak veľa. A tu sa to práve ma brusit a dávať dlažba do technickej a WC, kde to je najviac. Ako potom s tým brúsením? Neposkodia sa rúry tým? Neviem prečo tie obrysy tak vidieť, keď je to podľa vodováhy naozaj len pár mm rozdiel, ci je tam toho malo anhydritu alebo co.
Odpovedať

@rkorba @zicher @marsdm je to hlavne technická mi…
@laylitta123 zopakujem, ak sa jedná o nejaké 2 milimetrové rozdiely, netreba nič brúsiť. A oveľa lednoduchšie je vyrovnať nivelákom, čo si myslím, že tiež nie je potrebné. Pri pokládke podlahy je vždy napísané, aké nerovnosti podkladu na 1m dlžkový sú pre danú podlahu prípustné. Ak by bolo predsalen niekde treba prebrúsiť vyšší hrb, tak trubku to nepoškodí, lebo je v hrubej izolácii. Sama si povedala, že je tam tak +-2mm rozdiel.. To nie je žiadny problém pre akýkoľvek typ podlahovín.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@laylitta123 stavbyveduceho/dozora mate, alebo v …
@mgx celý dom stavia firma, my máme teraz do tej technickej položiť svojpomocne tých pár kociek dlažby pod TČ len zatiaľ, preto to riešim, co s tým vôbec budeme robiť potom pri pokladke podláh a dlažby. Podlahy teda problem nebudú, lebo je to do par mm, vyzerá to oveľa horšie voľným okom ako ukazuje vodováha. Áno kúrenie nebolo robene na systémovú dosku, pridala som fotku pred zaliatim a po zaliati vid vyššie. Rúry boli natlakovane, čiže predpokladám vykonali aj tlakovú skúšku. Len teraz sa obávam toho brúsenie kvôli poklade dlažby, ci sa nepoškodia náhodou rúry, keď vidieť ich obrysy. Musím zrejme zistiť ešte akú výšku anhydritu vyliali?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@laylitta123 zopakujem, ak sa jedná o nejaké 2 mi…
@zicher pod dlažbu sa ale anhydrit musí brusit. To máme aj v cenovej ponuke na kúpeľne a WC, všade kde ide dlažba je brúsenie anhydritu.
Odpovedať

@mgx celý dom stavia firma, my máme teraz do tej …
@laylitta123 pokial su tie trubky v izolacii tak ako vravis, tak zlahke prebrusenie par mm im urcite neublizi, ale nerobil by som to, ked tam ide dlazba s 5mm vrstvou lepidla. Urcite tam nedavaj ziaden nivelak, lebo ta vystreli vyskovo oproti nule, ktoru predpokladam mas rovnaku v celom dome!?
Odpovedať

@zicher pod dlažbu sa ale anhydrit musí brusit. T…
@laylitta123 ale to asi nemá byť brúsenie do veľkej hĺbky. To skôr len tú povrchovú časť dať dole. A hlavne nebrúsia sa mm nerovnosti, lebo pod dlažbou to vyrovná lepidlo. My sme mali cementový poter a všade fajn a kúpeľňa úplne krivá. Obkladač to pekne zrovnal aj keď trochu boli reči na poterárov. To skôr vinyl býva náchylný na nerovnosti, ale obklad nie. Pri ňom je dôležité mať súdržný podklad, preto sa ten povrch "brúsi" nech to nie je na škrupine nalepené. Ale ako hovorím, niektorým to išlo pekne s metlou dole.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?