Nahradenie škváry v podlahe

Ahojte, mám rodinný dom a idem prerábať kuchyňu. Podlaha je tvorená zaliatou škvárou ktorú musím vytrhať kvôli veľkým kopcom spôsobených degradáciou škvári. Určite to chcem nejakým sypkým materiálom a ideálne nenáročným na pokládku aby som si to spravil sám. Viete mi doporučiť nejaký materiál ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ahojte, mám rodinný dom a idem prerábať kuchyňu. …
@lukas852 najjednoduchšie všetko vybrať ,a dať nové zloženie podlahy , hlavne pre hydroizoláciu a zateplenie, nikdy tam už nebude vlhnúť ani chladiť, na zem dávať postupne štrkopiesok 16-32,betonová vrstva s kari sieťou,po vyschnutí hydroizolácia- nataviť na to určenú lepenku,tepelnú izoláciu šedý polystyrén aspoň 10cm na vrch betonová mazanina na zem nemôžeš dávať žiaden sypký materiál postupne navlhne, niekedy sa používali suché drevené piliny ako tep. izolácia do drevenej dvojitej povaly, tam je sucho
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas852 ak zachovas difuznu otvorenost, mozes pouzit hocico. Piesok, liapor, keramzit, lahceny beton so slamou alebo konope (hemcrete). Ak chces izolovat, treba projekt a preratat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@lukas852 ak zachovas difuznu otvorenost, mozes p…
@mgx a @duzu Ospravedlňujem sa nedefinoval som to presne stavbu domu . Ide o podlahu vyvýšeného prízemia pod škvárou sú panely a pod tým je pivnica. Pivnica zo spodu je zateplená teda ten materiál nechcem nejaký tažky aby som zbytočne nezaťazoval tú konštrukciu. S izoláciou rátam stým že tam dám nejaký igeliť do ktoré by som dal ten materiál. Odhadovaná výška vrstvy je 6 - 8 cm takú výšku tam mám.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

@mgx a @duzu Ospravedlňujem sa nedefinoval som t…
@lukas852 mám tak isto pol domu má deku , niekedy tam bola obyčajná dosková podlaha na podvaloch a medzi suché piliny,niekedy tam bývali rôzne koberce, pri rekonštrukcii som dal akurát na to plávajúcu podlahu a nemám žiadne koberce , na ne akurát sadal prach,v duhej polovici domu bez deky bola škvara na zemi a tiež dosková podlaha, to som vyberal prečo igelit aká bude podlaha? ja som dával plávajúcu a pod ňu sa dáva prievzdušná folia
Odpovedať
Liapor mas lahky, bez problemov zozenies a dobre sa s nim robi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukas852:

@mgx a @duzu Ospravedlňujem sa nedefinoval som t…
@lukas852 riešil som to pred cca pätnástimi rokmi. Vyhodil som postrholce a škváru, položil som eps 7cm s medzerami cca 5cm, do ktotrých som nalial beton, aby mi polystyrén časom neklesol. Preložl foliou a nalial poter v hrúbke 6cm. Na vrch dlažbu. Hmotnostne je to cca rovnako, ako škvára, len s tým rozdielom, že do poteru som dal ešte kari rohož 15x15 6mm, takže som spevnil podlahu. Kedže pod kuchyňou som mal pivnicu, nejako som nemusel riešiť ani tepelnú, ani hydroizoláciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?