@1mata krb musí byť na základe, sklo ako ochrana podlahy pred krbom na podlahu aspoň 80 cm, ja mám ale dlažbu, je odolnejšia, pevnejšia, ľahšie sa udržiava čistá , na skle všetko vidieť, kachle môžu i na bezpečnostné sklo ak sú nie veľmi ťažké, výrobca odporučí aké pevné
@bigjamajko Ešteže ten autokorektor nedal ešte inú variantu .. zajeb.... 🙂
@1mata Najprv postaviť krb na betónovom základe. Potom okolo neho urobiť podlahu a nakoniec stačí na podlahu položiť tú nehorľavú podložku predpísanej veľkosti (rozmer nájdeš na prvej strane tejto témy). Keď krb nepoužívaš, tú podložku môžeš odložiť a máš peknú podlahu až ku krbu.
@zuat daju sa kupit rozne hrubky,mi zo tiez budeme tak riesit ze len sklo na plavajucu a sklo tam bude len pri kolaudacii a ked ho nudeme aj realne vyuzivat teda hlavne zimne obdobie inak sklo bude pekne odlozene😉
Mne sa nepáči keď je rozbité krásne drevo nejakým obkladom, preto to sklo. Krb budeme používať len zriedka, takze varianta že sklo odložím bojom sa mi veľmi páči 🙂
Aj som si logicky myslela že najskôr krb a potom podlaha. Dakujem Vám
@1mata So sklom nemusíš bojovať. Stačí ho odložiť bokom. 😉 😄
Asi píšeš z mobilu, že? Ja písanie z mobilu nemám rád, lebo mne zmení slová aj po skontrolovaní textu, tesne pred postnutím príspevku. 😬
Zdravím, chcem sa popýtať na radu. Máme.nový komín na chate, od dreva je všade medzera 50mm tak ako by malo byť, prestup medzi prízemím a poschodím sme vyriešili takto, do medzier sme dali 2x30mm tie izolačné dosky. Nehorľa é dosky sú orezané do výšky podlahy ktorá tam pôjde. Bude to drevená dlážkovica, ktorá bude na rošte, medzi roštom zateplenie. A teraz ako alebo čím zakryť tie.nevzhladné izolačné dosky a podlahu? Resp.medzeru medzi doskami a komínom..tú sivú izoláciu nechcem vidieť. Tiež na streche je medzi obkladom a komínom izolačná doska, čím to prekryť? Lišty drevené ani plastové tam dať nemôžem.