Dlažba na anhydrite - mali ste aj vy problémy?

zdravim pocul som ze je veke mnozstvo ludi co im v rozmedzi od 1 po 3 roky od pokladky dlazby na anhydrit tu dlazbu "odduva" a nasledne opravy-problemy.. ake s tym mate skusenosti ? Nespravili iba chybu ze lepili na nie uplne suchy poter ?
Odpovedať
@fotox3 tiez riesim podobnu vec - ak vychadzame z informacii od vyrobcu : http://www.mapei.com/public/CZ/downlo... chybu spravili... Ale nech sa vyjadria majstri obkladaci.
Odpovedať
mam tiez anhydrit, tuto skusenost nemam ale je pravda ze som lepil dlazbu az o polroka, trochu som sa bal lebo pani od anhydridu my dali plan vytapania podlahovky co som nedodzal lebo kotol som do domu namontoval az ked sme sa tam stahovali cca o rok(opusteny dom a zavesny kotol je zla kombinácia)
Odpovedať
@chodecq A preco ze opusteny dom a zavesny kotol je zla kombinacia.Zaujima ma to lebo ja ties este nebyvam a mam zavesny kotol.
Odpovedať
Mne dlazba na anhydride drzi uz 3ti rok. Lepena 3 mesiace po vyliati. Anhydrid som si brusil sam. Na to isla penetracia a lepidlo, vsetko Baumit. Nemam s tym doteraz jediny problem. Susil som ho podlahovym kurenim. Mam pod nim 30cm EPS a doteraz sa mi neoddrapil jediny soklik od podlahy, ako je to vidiet u klasickych cementovych poteroch s podlahovym kurenim. Anhydrid bolo jedno z mojich najlepsich rozhodnuti v ramci stavby.
Odpovedať
@petka456 lebo ti ho nejaki lapikurkari zvesia a odnesu :-p A pribalia este par drobnosti k tomu
Odpovedať
@supiiik cize cementovy poter = odrapene sokle od dlazby ? snad to nebude pausalne. @zita19 lenze touto teoriou by som nevytrcil nohu z rodicovskeho hniezda, lebo vsade ciha nebezpecie.. nemohol by elektrikar tahat kable 2 dni, lebo v noci by tam musela byt garda straznikov.
Odpovedať
@dusantt to by si nevystrcil ani hlavu od inakadial... :-S Ja netvrdim, ze treba byt pernamentne predposraty, ale byt pripraveny nezaskodi.
Odpovedať
@dusantt Cementovy poter ma vyssiu roztaznost ako sadrovy. Pri kureni podlahovym kurenim sa teplejsi spodok roztiahne viac ako chladny vrch (nieco ako bimetal) a podvihne rohy poteru. Po niekolkych mesiacovh/rokoch pohybu sa poter pohne smerom dolu. Ale je dost mozne, ze to co som na viacerych miestach s cementovym poterom videl bolo zlou pokladkou podlahovej tepelnej izolacie, tazko povedat... V kazdom pripade, ja mam v podlahe 30cm EPS a riziko sadnutia vplyvom stlacenia izolacie bolo u mna niekolko nasobne vyssie ako pri domoch, kde je 5-10cm EPS v podlahe. Avsak cuduj sa svete, podlaha mi neklesla ani o pol mm, co by som videl prave na soklikoch. Aj ked je pravda, ze v jednej miestnosti mi poter klesol, ale to je spajza, kde ma ten poter cca 1,2m2 a je na nom regal, ktory moze mat odhadom tak 500kg, takze tam som to aj cakal. Tam mi to kleslo asi 2mm. Ale to je vplyvom vahy spajzkoveho regalu vzhladom na malu roznasaciu plochu poteru a velku hrubku EPS pod nim. Tam podlahove kurenie samozrejme nemam.
Odpovedať
@petka456 kvôli zlodejom stary kotol na tuhe palivo sme davali dnu 4 chlapi, tento v pohode dvaja, malicky v dverách nie je problem sa otocit
Odpovedať
@chodecq cize ak tomu dobre chapem podlahu si lepil na anhydrit po pol roku ale bez toho aby si ju presusil vykurenim ?
Odpovedať
@zita19 viem ako to myslis, lenze nemozem potom nechat ani kable nezalaite v betone, tj. elektrikar taha kable 2-3 dni.. tak medzi druym a prvym dnom je tam vela kablov... ale byt pripraveny to ano :D skoda ze su v predposratej EU zakazane pasce na zlodejov... @supiiik aha, uz chapem ako si to myslel, no ja mam tiez 20cm EPS, takze riziko tam je... este ale otazka - treba na anhydrid poter dokonale rovno polozit podkladovy EPS ? mam totiz na poschodi nerovnosti aj 2-3cm na 2-3 metre na betonovej deke .. a krocajova izolaci je len 3cm.. este nie je polozena. alebo da sa to oklamat tak, ze plosne navysim 1-2cm anhydridu ?
Odpovedať
@fotox3 spomínaný problém nie je v samotnom anhydrite, problém s dlažbou nastáva ak sa slabo prebrusi alebo už som videl že niekto ho vôbec neprebrusil a lepil..... tam už tu dlažbu na isto odlepi......sú rôzne firmy na anhydrit zoberú riadnu palku za brúsenie a nič moc.....a tak si to ešte dobrusujem sam......takže kvalitné prebrusit, napenetrovat a nemusíš sa ničomu obavat
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fotox3 hej, bola len vybrusena, natreta penetrakom chodili sme po nej robili omietky stien a stropu, postupne upratali povysavali od prach a lepili, lepenie bola posledna hruba praca potom uz len malovanie
Odpovedať
@dusantt Ja som tiez mal rozdiely do cca 1,5cm, ale neriesil som to. Dal som si len pozor, aby mi vsade nad trubkami vychadzalo tych 3,5cm poteru
Odpovedať
@fotox3 dlažbu odúva lebo nebol dodržaný správny technologický postup. Neprebrúsený povrch, nesprávna penetrácia, dilatácie poteru alebo dlažby...Vlhkosť poteru pri lepení dlažby je až druhoradá. Pri iných krytinách to ale neplatí.
Odpovedať
OK dakujem som v klude, lebo dlazbu budeme mat skoro vsade a mat s tym potom starosti to by nebolo nic prijemne.. Pri lepeni bude mat poter okolo 12mes. cize ho este pred lepenim presusim podlahovkou prebrusim napenetrujem a malo by to byt teda OK -aky penetrak sa odporuca na anhydrit pod dlazbu na podlahove kurenie ? Lepidlo budem brat urcite nejake S1
Odpovedať
a ete ma niekto skusensot s tymto ? https://www.profila.cz/o-nas/sluzby/s... lepidlo na dlazbu na anhydrit bez penetorvania aj na podlahove kurenie =-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?