Odpoveď na príspevok od solidway:
Dobrý deň, akú podlahu idete pokladať a akým spô… @solidway Pardon, neuviedol som, ale chcel by som plávajúcu podlahu , klikanie . Quick Step, Krono, Egger, medzi týmito budem vyberať, ale ešte nemám vybratú konkrétnu podlahu.Odpoveď na príspevok od lukas311089:
@solidway Pardon, neuviedol som, ale chcel by so… @lukas311089 záleží potom od konkrétneho výrobcu, koľko má v návode na pokládku. Napríklad KronoOriginal má pri H2O Floor Organic Classic 8mm uvedenú plochu pre dilatácie 12m, avšak upozorňuje na členitosť: „Ak má plocha položenej podlahy na dĺžku alebo šírku viac ako 12 m, ak je miestnosť veľmi členitá alebo ak sú v nej rozdielne klimatické pomery, odporúčajú sa dilatačné škáry (s min. šírkou 2 cm)“ Ak nepoložíte na podlahu linku, a oddilatujete podlahu v červených miestach + všade okolo stien, ten zelený prechod ku kuchynskému stolu by mal byť v poriadku. Ak teda v tej časti neočakávate výrazný teplotný rozdiel oproti obývačke.Odpoveď na príspevok od lukas311089:
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako by ste umi… @lukas311089 staci ked oddilatujete za soklom kuchynsku linku od ostatnej plochy a nemusite robit dilataciu medzi mistnostam 101 , 104 a 105 , miestnost 103 , treba oddilatovat . Vznikne vam spojity prirstor bez viditelnych dialtacii a , tie ktore urobite bude vsetky skryte pod zatvorenymi dverami .Odpoveď na príspevok od solidway:
@lukas311089 záleží potom od konkrétneho výrobcu,… @solidway Ďakujem za radu.Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@lukas311089 staci ked oddilatujete za soklom kuc… @parkett_mann Ďakujem za radu.