Dilatácia betónového poteru v obývačke spojenej s kuchyňou

Dobrý deň, Idem betonovať poter a potrebujem od skúsených radu ohľadom dilatácie poteru vo väčšej miestnosti. Ide o spojenú kuchynu s obyvačkou. Na obrázku je pôdorys miestnosti a z môjho pohľadu mi príde logické na danom mieste urobiť dilatáciu (naznačené červenou čiarou.) Ide o celkové rozmery 7,5x4,5m, ale v danom mieste je poter oslabený danou polohou deliacej priečky a bojím sa aby nepraskol. Kurenári mi povedali že netreba tam robiť dilatáciu, ale napriek tomu mi tam dali chráničky na podlahové kúrenie v naznačenom mieste. Uvidím čo mi povedia poterári, Projekt od kúrenia nemám. Čo by ste mi poradili prosím? Vopred ďakujem za odporúčania.
Odpovedať
@luigi1244 pri betonovom potere su dilatacie ziaduce. Obzvlast pri takych plochah. Predpokladam, ze v kuchyni bude jeden okruh a v obyvacke dalsi (popripade dva). Miesto je zvolene dobre. Nezabudnite na dilatacie v priestore dveri pri dalsich miestnostiach.
Odpovedať
Áno máte pravdu. Čiara presne vyznačuje hranicu medzi okruhom kuchyne a v obyvačke sú dva okruhy. Takže radíte tam tú dilatačku dať? Plánujeme dlažbu. tú dilatačku treba asi priznať aj na dlazbe, však? Ďakujem
Odpovedať
@jan45 Mohli by ste mi prosím poradiť? Vopred ďakujem
Odpovedať
@luigi1244 Ja mam dilataciu spravenu aj ked mam anhydrid. Na dlazbe mam v tom mieste medzeru do 1cm, vsade inde 2mm. Kupil som sparovacku a v takej istej farbe aj silikon. DO dilatacky pojde silikon, nechcem ziadnu listu.
Odpovedať
Profilova fotka
@luigi1244 záleží na nášľapnej vrstve, pri dlažbe škáru treba, pri plávajúcej škára áno v potere, na podlahe byť nemusí.
Odpovedať
Alebo pouzit na poter mapetex vlies, nalepit to lepidlom c2te s2 a je po starostiach, dlazba sa moze nalepit na foliu akoby tam ani dilatacia nebola. V pripade, ze vies dlazbu zacinat od dilatacie na kazdy smer, tak by som lepil priamo na poter a sparu vyplnit silikonom vo farbe sparovacky.
Odpovedať
@jan45 Nášľapná vrstva bude dlažba. Myslíte že umiestnenie dilatácie je zvolená správne? Projekt podlahového kúrenia nemám. Len ma to proste napadlo. Príde mi to aj logické oddilatovať obyvačkový okruh od kuchynského. Ďakujem @epto Priznaná dilatácia mi nevadí. Podľa mňa je to stále lepšie riešenie ako riziko že poter praskne v mieste kade prechádzajú trubky kúrenia.. @roxo99 Aj to je riešenie. ďakujem za tip.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?