Brúsenie cementového poteru

Ahojte. Dávali ste si niekto brúsit cementový poter a vedeli by ste mi odporučiť nikoho v ZA kraji, kto sa s tým zaoberá? Neviem na to nikoho zohnať kto by to prišiel urobiť. Nivelačku dávať nechcem lebo je to na poschodí a v poteri mám zaliatu konzolu na uchytenie skleneného zábradlia a nivelačkou by som sa dostal už moc vysoko. Na poteri sú len lokálne nerovnosti (ostatok je v norme) ale radšej by som bol keby sa zbrúsilo celé poschodie (cca 50 štvorcov) celoplošne. Pri strojovom brúsení s tou veľkou brúskou bude veľa prachu alebo je to s použitím vysávača v pohode. Ide mi o to, či môžem prízemie omaľovať alebo počkať.
Odpovedať
Profilova fotka
@22kubo1 kym nie je vybrusene, nemaluj. Zavolaj do pozicovne a pozicaj si brusku na beton a priemyselny vysavac. Jednodnova robota, nikomu sa nemusis prosit. Skus Ramirent.
Odpovedať
Ale ber tie s tym vacsim kotucom podla mna, aspon 230mm a ideal 400mm+-, chcem ist tiez tak brusit. Mam sice brusku na beton 125mm ale bojim sa ze si porobim jamy :)
Odpovedať
Profilova fotka
400mm plus. Delta a male polomery su max na rohy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Ale ber tie s tym vacsim kotucom podla mna, aspon…
@uhlikova_stopa @mgx presne toho sa aj ja bojím ze to dovržem ešte viac ako to je a narobím jamy keď som to ešte nerobil. Brusil som max. 125 mm brúskou ale len pod dlažbu kúsok a držať s tým ako takú rovinu bol záhul. Volal som ešte s pánom čo robil potery a ze je ochotný prísť zbrúsit iba lokálne nerovnosti, ktoré sú mimo normy (2mm/2m). Že ak by som to dal brusit celoplošne vyšlo by to cenovo viac ako samotný poter. A ešte som z technického listu mojej podlahy vyčítal, že je prístupná nerovnosť max. 3mm/1m takže celkom zvažujem aj tuto možnosť, že by som ho nechal iba opraviť lokálne nerovnosti. A ešte ma napadla jedna otázka, je treba poter pred pokládkou nejak ošetriť/uzavrieť póry? Alebo stačí penetrák (to ma zasa uviedol do pomykova jeden podlahár, že on by na to ešte dal nejakú stierku aby sa to uzavrelo).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 22kubo1:

@uhlikova_stopa @mgx presne toho sa aj ja bojím z…
@22kubo1 čo budeš pokladať? Hlavná otázka....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@22kubo1 čo budeš pokladať? Hlavná otázka....
@megdesign kompozit, 5,5mm + 1,5mm integrovaná podložka
Odpovedať
Profilova fotka
@22kubo1 nie je to ziadna raketova veda, ak mas dobre oznacene miesta kde treba brusit, pripadne mas k dispozicii dobry laser a na brusku si das pripravok, ktory ti ukazuje ci si pod "vagrisom (aka nula) " alebo nad nim, nemas absolutny problem. Ak najdes niekoho kto to spravi za teba, este lepsie. Inu, brusenie nerovnosti patri k zaverecnym pracam poterarov, ak si prebral dielo bez brusenia, musis zaplatit inym, co to spravia za nich. Nic v zlom. Ale ak aj nepride nikto, bruska 400mm+ a hor sa do prace, ono to neubera za 1sekundu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?